Den Helder weer het schoonste strand van Noord-Holland

4

Den Helder – Net als vorig jaar is het strand van Den Helder ook dit jaar uitgeroepen tot het schoonste strand van Noord-Holland. De jury prees vooral de uitstekende samenwerking tussen actieve ondernemers en de gemeente die voor dergelijke ‘geweldige resultaten’ kan zorgen. Den Helder eindigde als tweede van Nederland.

Blijdschap alom bij de medewerkers van de Stichting Strandexploitatie Noordkop. Dinsdagavond kwamen ze bijeen bij strandpaviljoen Paal 6 om het mooie resultaat te vieren. Dat Den Helder ook dit jaar goed zou scoren was wel verwacht, maar de titel prolongeren is natuurlijk een hele prestatie. “”We hebben echt het gevoel dat het elk jaar allemaal wat schoner wordt. We hebben ons best weer gedaan en dan tot schoonste van de provincie te worden uitgeroepen, dat is fantastisch”, aldus Jan Roelofsen.

“We zijn tweede van Nederland geworden en eerste van Noord-Holland. Gefeliciteerd en grote complimenten aan het team”, sprak Roelofsen. “Hier hebben we alleen maar van kunnen dromen! Elk jaar moeten wij de strijd aangaan met Zeeland en dat is niet makkelijk, echter de samenwerking en structuur die wij onderling hebben opgebouwd maakt ons sterk. En dat hebben wij samengedaan. De organisatie staat vrij strak in elkaar en dat betaalt zich nu uit.”

Masterplan
De volgende stap is een masterplan, geschreven door enkele bestuursleden van de SSN. “Dat masterplan wordt de leidraad voor de komende jaren. In dat plan staat onder meer verbetering van de moderne middelen: goede communicatie met de campings, zodat wij strandgangers dagelijks gemakkelijke updates kunnen geven over bijvoorbeeld de stand van het zeewater. Bij de prijsuitreiking vandaag in Zandvoort was het toch altijd weer even spannend. Maar he, we hebben de tweede plaats! We willen de eerste plaats, maar ook wij weten dat dat heel heel lastig is. We gaan ervoor! Oh en tot slot: Strandwachten zijn altijd welkom!”

Strandgangers in Den Helder zijn zelf ook vol lof over hoe het strand eruitziet, zo tekende NH maandag al op. Rob van Scherpenzeel prijst het brede strand en de ruimte. “We hebben net een heel stuk gelopen en eigenlijk geen vuiltje gezien. Het ziet er heel sprankelend uit.”

4 REACTIES

  1. Van Harte Gefeliciteerd met deze nominatie en ook van mijn kant de grootste complimenten en zeker voor iedereen die hier aan mee heeft gewerkt want het blijft weer een geweldig leuk bericht om te lezen. Ook dat mag geschreven en gezegd worden.

  2. Ik sluit me hierbij aan en ben trots op deze prestatie! Dank aan allemaal die hieraan werken!!
    Alweer een positief bericht over onze stad.

  3. Alle roem voor de mannen van de SSN die elke dag/ avond onze stranden en opgangen + parkeerplaatsen schoon en veilig houden 365 dagen per jaar !!

Comments are closed.