DHA-A leader
DHA-A leader

Extra controle op omleidingsroute kermis

Den Helder – De kermis begint vandaag (vrijdag) in Den Helder. Deze duurt tot zondag 14 juli. Hierdoor zijn de Kanaalweg, het Koningsplein en een gedeelte van de Prins Hendriklaan gestremd. Zoals elk jaar zal er een omleidingsroute zijn via de Dijkweg (de weg onder de dijk achter de woningen aan de Kanaalweg).

Hier geldt een maximale snelheid van 30 kilometer per uur en is er een stopverbod. De politie heeft aangegeven hier opvallend, maar ook onopvallend, te controleren. Op deze weg lopen en fietsen namelijk ook veel mensen, al dan niet met honden en derhalve is een lage maximale snelheid van toepassing.

Hoewel het niet verplicht is, het is immers een ‘losloopgebied’, adviseert de politie hondenbezitters om aan deze kant van de dijk de honden toch aangelijnd te houden. Zoals gezegd is het niet verplicht, maar de veiligheid van de honden en de verkeersdeelnemers staat natuurlijk voorop.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

2 reacties

  1. RB

    hoop dat ze ook bij de aangrenzende straten die ook veel meer verkeer te verduren krijgen strenger gaan controleren

    Reply
  2. Boaz

    Die weg is niet uitgerust als een 30 km zone: lijkt me dat je eerst dat regelt voor dat je handhavend optreed, de pakkans is toch minimaal. Slecht veiligheidsbeleid

    Reply

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.