Gemeente zegt nee tegen kamerverhuur in Kruiszwin

19

Julianadorp – Kamerverhuur aan arbeidsmigranten wordt in Kruiszwin alsnog niet toegestaan. Dat meldt het college in een brief aan de gemeenteraad. De aangevraagd omgevingsvergunningen worden geweigerd.

Het college wilde de verhuur oorspronkelijk wel toestaan, maar dat leverde de nodige bezwaren op. Tot de weigering is nu besloten, omdat het college bij heroverweging van zijn besluit, naar aanleiding van de ingediende bezwaren, tot de conclusie is gekomen dat bij de belangenafweging onvoldoende rekening is gehouden met het feit dat in de wijk veel woningen voor starters zijn gelegen en kamergewijze verhuur ten behoeve van arbeidsmigranten in deze woningen ruimtelijk niet passend is.

Naast de bezwaren van omwonenden met betrekking tot het parkeren en de overlast heeft ook een rol gespeeld dat in de Woonvisie een opdracht voor het college ligt om zorg te dragen voor voldoende aanbod van laagdrempelige koopwoningen voor starters/jonge doorstromers. Dit alles maakt dat kamergewijze verhuur in deze woningen niet is toegestaan. Voormalig vergunninghouder is tijdens de bezwaarprocedure al gestopt met de kamergewijze verhuur.

19 REACTIES

 1. ben benieuwd waar de gemeente deze drommen arbeidsmigranten dan wil gaan huisvesten…..

   • Sinds wanneer , heeft de gemeente iets te zeggen over de razendebol en de Teso ?? GEEN ENE MOER !!! De razendebol is Texels grondgebied en de TESO (Texels eigen stoomboot onderneming) de naam zegt het al .

 2. Een mogelijkheid zou kunnen zijn mobiele cabins bij de werkgever. Parkeerruimte genoeg.

  • die zitten waarschijnlijk al aan de max toegestane capaciteit, anders zouden ze niet voor deze toch wel duurdere varianten als kamerverhuur kiezen

 3. Overal verbieden in de Visbuurt speelt dit probleem ook, ervaar geen overlast behalve het parkeren van hun auto’s en jij kan in de avond je eigen auto niet kwijt.
  De gemeente weet dat maar heeft het toch toegestaan en heeft er al jaren niets aan gedaan tot nu toe dan.
  Kunnen we niet aan een parkeervergunning voor iedereen met een vaste plek oor je tegen een redelijk bedrag?
  Nu staat er soms een bus die niet eens in een parkeervak past, steekt eruit vanwege de lengte

 4. Ze zitten ook in de wierbalg J-Dorp, ze parkeren hun auto doodgewoon in de achtertuin.

 5. Die grote grijzen niet afgebouwde beton blokken op de Nollen geschikt maken voor woon en slaap plaats. Kunnen ze iets verdienen en hoeft de burger geen subsidie te geven. Buren heb je er niet en parkeerplek zat.

  • Hoewel dat helemaal geen gek idee is. Zit je wel met het feit , dat dat pand geen eigendom is van de gemeente. En ik denk niet dat de zo genoemde kunstenaars daar oren naar hebben.

   • Voor elk probleem is een oplossing te vinden in dit geval moeten onze ambtenaren daar voor zorgen. Als ze niet mee werken de geldkraan dicht zetten.

    • Moeten en de geldkraan dichtdraaien….. Dat lijkt mij geen oplossing zoeken, maar pure dwang en chantage ! toepassen naar ambtenaren toe en naar de eigenaren.

     • Inderdaad zo begin je onderhandelingen niet. Maar je moet als gemeente wel tonen dat je ballen heb. Dat softe beleid moet afgelopen zijn. Ook hier geld aanpakken die profiteurs.

    • ambtenaren die ergens voor zorgen, in de gemeente Den Helder? laat me niet lachen….. als er geen eigenbelang achter zit komen ze echt niet van hun luie krent….

     • RB. Lijkt Hollands Kroon wel, ook zo’n ambtenaren apparaat en bovenal om eigen burgers te vernederen en dwars te zitten.

 6. Ze moeten ook die “Helderse” huisjesmelkers meteen aanpakken.Die kopen pandjes op en maken er “appartementen” van.Verhuren voor veel te veel geld aan mensen die nergens anders terecht kunnen.Die zaakjes van die gasten hebben in mijn ogen ook een “luchtje “. Ze knijpen hun huurders uit als citroenen ,wetende dat ze geen kant op kunnen.En ik zet vraagtekens bij de gemeente die voor die panden woonvergunningen verstrekt. En ik vraag me ook af hoe het met de financieering van die projecten zit.Zou voor de fiod/ belastingdienst ook eens interessant kunnen zijn om te kijken hoe die geld stromen lopen……….

 7. piet,je slaat de spijker op de kop en aanpakken die zakkenvullers en snel.

Comments are closed.