Gemeenten sluiten Wmo-deal met Welzorg

8

Den Helder – De gunning van de opdracht voor het leveren en onderhouden van Wmo Hulpmiddelen is donderdag definitief geworden. Er zijn geen bezwaren ontvangen. Daarmee wordt het definitief dat gemeenten Den Helder, Schagen, Texel en Incluzio Hollands Kroon B.V. overgaan tot ondertekening van de nieuwe raamovereenkomst met Welzorg Nederland. Het gaat om het leveren en onderhouden van onder meer rolstoelen, scootmobielen, driewielfietsen en tilliften.

Welzorg Nederland neemt per 1 oktober 2019 het uitstaande park aan hulpmiddelen over van de huidige leverancier Hulpmiddelencentrum. Tot die tijd blijft Hulpmiddelencentrum het aanspreekpunt voor levering van hulpmiddelen en het onderhoud daarvan.

Inwoners met een hulpmiddel ontvangen vóór 1 oktober een brief, waarin zij nader geïnformeerd worden over de overgang naar de nieuwe leverancier.

8 REACTIES

 1. Onbegrijpelijk dat de gemeente hiermee in zee gaat, waarschijnlijk hebben ze zich niet goed ingelezen over de jarenlange problemen van andere gemeenten met Welzorg. Wat een drama’s voor de mensen die hiervan afhankelijk zijn.
  Misschien toch een kwestie van goedkoop is duurkoop.

  • Andere gemeentes hadden ook problemen met weer een andere zorgaanbieder.
   Als het contract binnen is, worden ze allemaal even slecht.

   • met andere woorden we moeten het maar pikken? oogjes dicht en snaveltjes toe…..

    • Is het hier in deze gemeente anders dam ? Ze drukken hier toch alles door onze strot of we het er nu mee eens zijn of niet zelfs de enige middelen die de burger nog heeft , ( referendum, of bezwaarschriften) worden stelselmatig genegeerd of stomweg afgewezen.

 2. Hoorde meer klachten levering elektrische rolstoel in januari dit jaar.
  De client wacht nog steeds op voet/beensteunen en een ander essentieel onderdeel kan er niet mee naar buiten.
  Dan ben je een half jaar verder, van een ander hoorde ik dat zei al 3 maanden wacht op een geschikt bed.

 3. gemeente wmo wachten en half jaar op een driewieler nu moet hij een andere hebben elektrische driewieler moeten we de hele proceduren weer doen we zijn wel gebeld dat er iemand langs komt we wachten al 9 weken daar op er hoeven geen niks aan de fiets te veranderen

 4. Ja, en neem nu mijn situatie. Twee dagen geleden een aanvraag ingediend voor een volledig elektrische en zelfsturende auto van het merk Tesla aangevraagd. Die moet ik wel hebben want zonder kan ik niet meer meedoen in het sociale leven. Wat denkt u, juist, nog geen auto voor de deur en zelfs geen laadpaal. Schandalig.

Comments are closed.