Gewond door aanrijding op fietspad

16

Den Helder – Een scooterrijdster is dinsdagavond omstreeks half tien op de Weststraat gewond geraakt. De vrouw reed tegen een obstakel op het fietspad aan.

De scooterrijdster reed op het fietspad, raakte het obstakel en kwam zwaar ten val. “Ze is tegen die bank gereden”, aldus een omstander. Vanwege de ernst van het letsel moest naast de ambulancedienst ook een arts ter plaatse komen. Deze kwam per helikopter ter plekke. Daarom was de weg naar de boot naar Texel enige tijd afgezet, net als de stoep en het fietspad waar het ongeluk gebeurde.

Info en foto: Inter Visual Studio / Marcel Barriel

16 REACTIES

 1. Bank op het fietspad? volgens een omstander. Door onverlate op het fietspad gezet of op de stoep gereden waar meerdere bankjes staan?

 2. Vind sowieso verwarrend.. Fietspad is grijs en heeft stoeptegel. En het voetpad is rood. Normaal een fietspad. Snap ’t best

   • `e. Op andere foto’s heb ik gezien dat het een werkbank betreft van het Bouwbedrijf wat daar bezig is en tegen de muur aan geplaatst staat op het loop gedeelte van dit fiets- en looppad van de Weststraat en kan hier niet uit opmaken of het ook op het fietspad heeft gestaan of het is uit baldadigheid ( oer stom dus) verplaatst geweest dat zou ook nog kunnen. Vraag mij af: “Mag je überhaupt wel op dit fietspad met een scooter zich bewegen c.q. rijden!’.

    • het is een verplicht fietspad, dus ja ook de scooter, ligt er wel weer aan welke richting de scooter op ging, het is namelijk één richting dat fietspad aldaar (wat door niemand gerespecteerd wordt trouwens)

     • RB. Het is te wensen dat het goed gaat met deze scooterrijdster en deze klap te boven komt en wie er fout is dat zoekt de Politie en de Verzekering wel uit c.q. hoe de situatie is ontstaan. Is mijn mening.

    • Het mag maar met een snorbrommer (en zelfs brommer) en fiets slechts 1 kant op. Een spookrijder zal dan ook al vlot moeten uitwijken over het voetpad. Helaas is het voetpad van gelijke hoogte als het fietspad en wordt er dus flink over de stoep gefietst en gesnord. Had deze snorscooteraar het horecakeuken/werkblad (het was geen bank zoals de omstander zei) niet geraakt dan had het wel het windscherm van het hotel geweest. Voor zover ik weet stond het niet op het fietspad maar ik heb het ongeluk niet gezien, alleen horen gebeuren.

Comments are closed.