Gezocht: bloemendief

8

Den Helder – De politie is op zoek naar de identiteit van de man op de foto. Op 6 mei heeft er namelijk een diefstal plaatsgevonden vanaf de Rooms Katholieke Begraafplaats aan de Jan Verfailleweg. Op camerabeelden is te zien dat een man aan komt lopen en met twee volle tassen met bloemen de begraafplaats verlaat. Opvallend is dat de man niet alleen over de paden, maar ook over meerdere graven heen loopt.

Nu blijkt dat op 22 juli de man dit wederom heeft gedaan. Ook nu komt hij het terrein op lopen, loopt langs – en over de graven, loopt vervolgens met twee volle tassen met bloemen het terrein af en komt een paar minuten later terug om dit te herhalen. Op 29 juli loopt de man wederom zoekend over de begraafplaats. Nu wordt geen diefstal waargenomen.

De man kan als volgt omschreven worden: Een man van tussen de 60 en 70 jaar. Wit grijs haar, baard. Opvallend bolle buik. Hij rijdt zeer vermoedelijk in een donkerkleurige Mercedes, ouder model (jaren 90). De politie heeft toestemming gekregen om foto’s van de man te tonen. Bent u deze man, herkent u deze man of ziet u deze man over de begraafplaats lopen, dan kunt u contact opnemen met de politie op het nummer 0900-8844, registratienummer 2019138240.

Ook als u er achter komt dat er bloemen van het graf van uw geliefde zijn gestolen verzoekt de politie om aangifte te doen. Het gaat in deze gevallen NIET om dezelfde 54-jarige man, die op 27 mei was aangehouden ter zake diefstal van een boeket bloemen vanaf het kerkhof.

8 REACTIES

  1. Zit nu een minuut of 10 na te denken wat een reden zou kunnen zijn om dit te doen. Ik kan niets anders verzinnen dan dat deze man erg verward moet zijn. Wat moet je anders, in gods naam, met twee tassen met bloemen.

  2. Deze diefstal getuigt van een gebrek aan respect waar bijna geen woorden voor zijn .Gistermiddag sprak ik met oud beheerder van de begraafplaats Joop Hoffman en werd bij het aanhoren van zijn herinneringen als grafdelver en onderhoudsman van de begraafplaats ontroerd met hoeveel inzet en liefde het personeel van de begraafplaats het terrein voor de nabestaanden al die jaren onderhield.

  3. Wanneer de datums kloppen in de berichtgeving van de Politie van al deze diefstallen van bloemen door de onbekende man dan vinden die blijkbaar allemaal plaats op een maandag. Dus meestal na het weekend wanneer velen de graven van hun dierbaren hebben bezocht en een vers bloemetje hebben gebracht misschien een goed idee voor de Politie om aankomende maandag even te posten aldaar. Je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt.

  4. Wanneer de datums kloppen van al deze diefstallen van bloemen door de onbekende man dan vinden die blijkbaar allemaal plaats op een maandag. Dus meestal na het weekend wanneer velen de graven van hun dierbaren hebben bezocht en een vers bloemetje hebben gebracht misschien een goed idee voor de Politie om aankomende maandag even te posten aldaar. Je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt.

  5. `e. Je weet natuurlijk de laatste alinea is een gezegde: “Hoe je op een slimme manier onverwachte zaken voor elkaar kan krijgen” met de andere woorden het moet wel: “Undercover gebeuren” maar dat had je allang begrepen en zeker Prachtige en leuke reacties en met veel humor geschreven kan deze jongen zeker waarderen.

Comments are closed.