Helders Elftal verliest van FC Dordrecht

0

Den Helder – Het Helders Elftal is het Digital4U toernooi slecht begonnen. Op de Streepjesberg, het terrein van FC Den Helder, werd met maar liefst 7-1 verloren. Het was een geflatteerde uitslag.

De Nieuwediepers konden lang aardig meekomen met de profs van FC Dordrecht. Na de 1-0 kreeg het Helders Elftal wel een paar kleine kansjes en zowaar werd het 1-1 dankzij een goal van Brian Tesselaar. Daarna leek het lang een acceptabele uitslag te worden, maar in het laatste kwartier liepen de bezoekers uit van 3-1 naar de uiteindelijke 7-1 eindstand. Grote man bij de bezoekers was Pedro Margues (sinds vorige week gehuurd van Sporting Lissabon), die maar liefst drie keer scoorde.

Eerder op de avond won Jong AZ met 2-0 van Almere City, waardoor zaterdag de finale (19.30 uur) wordt gespeeld tussen Jong AZ en titelverdediger FC Dordrecht. Het Helders Elftal neemt het om 17.00 uur in de kleine finale op tegen Almere City.

Ondanks de hitte van woensdag was het rond het veld aangenaam vertoeven. De temperatuur daalde rap, waardoor het prima uit te houden was. De wedstrijden trokken een paar honderd toeschouwers.