Helderse (22) overleden in Mexico

4

Den Helder – De pas 22-jarige Helderse ex-judoka Kim Akker is zondag in Mexico om het leven gekomen bij een gasexplosie. Dat meldt de Judobond Nederland maandag.

“Judo Bond Nederland heeft het trieste bericht ontvangen dat in haar woonplaats Playa del Carmen in Mexico Kim Akker is omgekomen. De pas 22-jarige Akker overleed zondag aan de gevolgen van een gasexplosie die vrijdagochtend in haar huis plaatsvond. De uit Den Helder afkomstige Akker was drievoudig Nederlands kampioen bij de senioren en vertegenwoordigde Nederland onder andere bij de EYOF in Utrecht en op de EK junioren. Van september 2016 tot het voorjaar van 2018 zat Akker in de nationale selectie die fulltime traint op Papendal. Aanhoudend fysiek ongemak dwong de lichtgewicht te stoppen met topsport. Na haar afscheid van de topsport vertrok Akker voor werk naar Mexico.”

Het bestuur, medewerkers, staf en leden van de nationale selectie wensen de ouders van Kim, familie en vrienden veel sterkte bij dit ondraaglijke verlies. Uiteraard sluit de redactie van Den Helder Actueel zich hierbij aan.

Kim zal in Playa del Carmen worden gecremeerd waarna haar as met haar ouders zal terugkeren naar Nederland.

4 REACTIES

  1. Wat een tragedie….Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte en kracht de komende tijd.

  2. Dit is verschrikkelijk. Familie en vrienden wens ik veel sterkt en kracht toe.

  3. Ongelofelijk!! Wat triest.. zo jong.. zo weggerukt uit het leven.. woorden schieten hierin in alles tekort.. ik wens alle nabestaanden en vooral haar ouders ongelofelijk veel sterkte de komende tijd met dit vreselijke grote verlies van dit stoere getalenteerde meisje..

Comments are closed.