Jan Klopstra vertrekt als raadslid

3

Den Helder – VVD-raadslid Jan Klopstra verlaat de Helderse gemeenteraad. Hij is met ingang van 1 september benoemd als de nieuwe griffier van de gemeente Hollands Kroon.

Klopstra was daar al werkzaam als ambtenaar onderwijshuisvesting. Deze functie van griffier is erg lastig te combineren met het lidmaatschap van de gemeenteraad van een buurgemeente. Temeer daar Hollands Kroon en Den Helder op veel gebieden nauw met elkaar samenwerken, onder meer in de Regionale Raadscommissie Noordkop (RRN). Klopstra heeft daarom voor zichzelf de keuze gemaakt te stoppen als raadslid.

“Wij verliezen met het vertrek van Jan een ervaren en zeer gewaardeerd raadslid”, aldus fractievoorzitter Petra Bais. “Maar uiteraard zijn wij erg blij voor Jan dat hij een dergelijke mooie stap in zijn carrière kan maken en dat de gemeenteraad van Hollands Kroon hem in deze interessante en uitdagende functie heeft benoemd! Wij wensen hem daarom heel veel succes en veel plezier met zijn nieuwe baan!”

Jan Klopstra wordt opgevolgd door Mirjam Dijk, de nummer 5 op de verkiezingslijst. Zij zal in de eerste raadsvergadering na het zomerreces worden geïnstalleerd.

3 REACTIES

  1. Een bepaald soort mensen zien de bui al hangen en verlaten zo snel mogelijk ” het zinkend schip ”
    De kapitein van de gemeenteraad heeft zich elders al veilig gesteld.
    Sterkte Groningers .
    En wij blijven met de puinhopen zitten.

  2. Hierbij alvast Gefeliciteerd Jan Klopstra met je nieuwe baan in Hollands Kroon en Mirjam Dijk gefeliciteerd met je plaats in de Gemeenteraad. Ook dit mag geschreven en gezegd worden.

  3. Jan, heel veel succes met de nieuwe baan. Het niet politieke interview over de vroegere melkhandel van je ouders en je inzet voor de muziek staat nog op de lijst Nostalgia. Verneem wel wanneer je hier aan toe bent. groet, Marinus

Comments are closed.