Jongens bestoken Duitsers met Nazi-leuzen

24

Den Helder – De kanotocht van een groep Duitse toeristen in Den Helder heeft dinsdag een bittere nasmaak gekregen, nadat ze door drie onbekende jongens met stenen en nazi-leuzen werden bestookt.

De Germaanse kanoërs passeerden een brug langs de Korte Vliet toen ze door het drietal werden gevraagd of ze toevallig Duits waren. Toen de kanoërs aangaven dat ze dat waren sprongen de jongens vlak naast de kano’s in het water, riepen ze leuzen als “Heil Hitler” en gooiden met stenen naar de onfortuinlijke vakantiegangers.

De kanoverhuur wil graag met de jongens in gesprek komen en zoekt getuigen.

24 REACTIES

 1. Triest, ik woon in Duitsland. Vooral in de zomertijd ben ik al meerdere keren nageroepen en uitgejoeld, omdat ik in een auto met Duits kenteken rijd als ik mijn geboortestad bezoek.

  Aan de redactie: het is ook niet handig Duitse toeristen als Germaans te betitelen.

 2. Wat een misselijke en ziekelijke figuren moet je zijn om zo toeristen te behandelen met zulke vervelende opmerkingen en baldadig c.q. onbeschoft gedrag. Deze vakantiegangers zullen zeker geen tweede keer er aan wagen om met een kano te gaan varen om zo’n nare belevenis mee te maken. Is zo mijn vermoeden.

 3. Laffe jochies…flink hoor, zo vanaf de zijkant! En ook onbeschoft en dom. Ik werk dagelijks met Duitse toeristen. Altijd beleefd en vriendelijk. Hoop als ze later zelf ergens in een ander land kanoën ze hetzelfde overkomt!

 4. Waarschijnlijk onhandige baldadigheid. Maar laten we het niet groter maken dan het is! Bovendien ontbreekt het verhaal van de “jochies”.

   • Er lopen drie jongens (van waarschijnlijk een jaar of 13) op een brug terwijl Duitse toeristen diezelfde brug daaronder gaan passeren in een kano. “Sprechen sie Deutsch” vraagt een jongere. Een toerist antwoord met; “Ja”. De jongens trekken vervolgens hun schoenen en hun kleren uit.. springen vanaf de brug vlak langs de kano’s. Kruipen terug op de kant en roepen; “Heil Hitler”, springen nog eens van de brug vlak bij het kleine Duitse meisje dat voorin de kano zit. Ze slaat bijna overboord. Haar vader kan haar nog net redden. Vervolgens gaan de jongeren weer naar de kant en gooien stenen…….. Ze trekken, zonder afdrogen, hun schoenen en kleren weer aan en rennen snel weg.

    Klinkt dat waarschijnlijk RB?? Weet u wat er wel is gebeurd?

    Het kan geen kwaad om vooral (net als Monique) in de metapositie te blijven (be)redeneren. Feiten RB, daar gaat het om. Ook dit artikel is onvolledig en suggestief

    • het artikel is onvolledig en toch komt u met suggestieve knuffel reacties als “Waarschijnlijk onhandige baldadigheid”, laat die gewoon achterwege en we zijn allemaal blij

 5. @DMO hoezo? Germaans is geen besmet woord. Germaans zijn wij bijna allemaal als autochtonen.

 6. DHA: gaat u even schamen met het pejoratief epitheton Germaans. Dat kan dus niet, maakt het alleen maar erger.

 7. Ook ik woon in Duitsland en werd ook al door een stelletje lompe bouwvakkers nageroepen toen ik voorbij reed.
  Het is dat ik niet goed verstond wat ze zeiden anders had ik mijn grote Nederlandse bek even open getrokken naar ze.
  Alleen omdat er een Duits kenteken op mijn auto zit??
  Mensen denk eens na voordat je allerlei onzin naar anderen uit gaat kramen.
  Op deze manier wordt Den Helder erg onaantrekkelijk voor ons….

  • dus als iemand iets naar u roept wat u niet verstaat zijn dit meteen lompe bouwvakkers?
   .
   misschien wilde ze u wel waarschuwen voor een gevaar?
   misschien reed u wel waar u helemaal niet mocht rijden en wilde ze dit duidelijk maken?
   misschien is uw rijstijl wel zo belabberd of asociaal dat ze hier iets over wilde melden?
   .
   waarom neemt u meteen maar aan dat als er iets naar een auto met Duits kenteken geroepen wordt dit meteen maar schelden is? iets met waard en gasten? Mensen denk eens na voordat je allerlei onzin naar anderen uit gaat kramen, pot ketel?

   • u was wellicht 1 van deze lompe bouwvakkers? ik weet dondersgoed waar ik wel en niet mag rijden in DH, was in mijn oude buurtje; er was geen gevaar want ik heb ogen om te kijken; of mijn rijstijl belabberd is? geen idee, in uw ogen waarschijnlijk wel maarja u bent natuurlijk een top chauffeur die nooit fouten maakt.

    aan de manier van uitspraak en het gelach erna door zijn collega’s te zien in mijn spiegels was het niets iets aardigs ja.

    ik zal mij voortaan als een echte Duitser in DH gaan gedragen: stoppen voor elk wezen dat waar dan ook wil oversteken en 30km/h over de wegen rijden.

 8. Der krieg ist ende………………..
  Schelden mag niet meer tegewoordig ,vroeger zeiden we ; schelden doet geen zeer.Tegenwoordig zitten er al huilende lhbt ers in praatprogramma’s te huilen balken omdat iemand ” nicht ” tegen ze zegt.
  Een paar generaties terug riep heel europa Heil Hitler.
  Waar moet dat heen ?

  • Uit je reactie kan ik haast al opmaken aan welke kan je zou hebben gestaan zo’n 80 jaar geleden…

 9. vanavond zitten die Duitsers zwaar aangeslagen in een talkshow te huilen balken dat ze zijn uitgescholden.Want dat mag natuurlijk niet in Nederland.Samen met een stel lhbt stakkers.Kom eens uit die slachtoffer rol.Schelden doet geen zeer.

 10. Wat een heisa om een paar kwajongens.Huilie Huilie Het probleem is dat met het voortschrijden der multi culti samenleving de zgn politieke correctheid is toegenomen.Volkomen doorgeslagen.

  • Ahá, dus het valt allemaal wel mee.

   Maar eventjes één kleine kwestie.

   Hoe zou jij het vinden als je lekker op vakantie ben, neem Frankrijk.
   En een paar Franse roepen: “Houzee!”, “NSB’er” en dat soort leuzen.

   Om je vervolgens te bekogelen met stenen…

   Denk dat de brie een stuk minder goed zal smaken dan.

Comments are closed.