Leukste dagjes uit op Texel

0

Vanaf Den Helder ben je na zo’n twintig minuten op de veerboot van TESO aan wal in Texel, je bent dus zo op het eiland. Waarom zou je hier dan niet een dag naartoe gaan in de vakantie met het gezin? Er zijn genoeg leuke ervaringen op te doen op het eerste eiland van de TVTAS, hieronder vind je een paar voorbeelden.

Circuitpark Karting Texel
Wil je een spannend avontuur beleven dan is Circuitpark Karting Texel zonder meer een aanrader. Dit park ligt net buiten Den Burg aan de Akenbuurt 14. Het heeft een buitencircuit dat meer dan 500 meter lang is en 7 meter breed. Je kunt hier snelheden van 70 kilometer per uur halen. In de zomer wordt een gedeelte van de baan speciaal voor kinderen ingericht. Tevens kunnen groepen het circuit afhuren, al is dit niet mogelijk in de maanden juli en augustus. Naast karten kun je bij dit park nog veel meer beleven. Je kunt er met je gezin namelijk ook midgetgolfen en picknicken. Tevens is er een speeltuin en een kantine. Circuitpark Karting Texel is dus voor elke leeftijd uitermate geschikt.

Texel Yurts
In Den Hoorn vind je Texel Yurts, waar je een nacht zou kunnen overnachten als je dit wilt. Je verblijft hier niet in een hotel of huisje maar in een yurt, een woontent afkomstig uit Mongolië. In zo een tent kan je zonder meer genieten van het Texelse landschap, aangezien het midden in de natuur licht bij de camping Loodsmansduin. Hierdoor kun je bovendien gebruiken van alle voorzieningen van deze camping. Als je niet echt van de eenvoud bent en liever wat luxe wilt overnachten, dan heeft Texel hiervoor ook genoeg te bieden. De zon kan op Texel fel schijnen, dus het is te hopen voor je dat er raamdecoratie zoals verduisterende rolgordijnen of plissegordijnen hangen in het huisje.

Het Pangkoekehuus
Overdag een activiteit doen of een bezienswaardigheid bezoeken dan voordat je op de boot stapt terug naar Den Helder eerst nog een echte Texelse pannenkoek proeven bij Het Pangkoekehuus. Dit restaurant vind je in De Cocksdorp, wat het noordelijkste dorp is van het eiland. Om preciezer te zijn ligt de eetgelegenheid aan de Kikkertstraat 9. Hier bieden ze onder andere de Texelse pannenkoek aan. Dit lokale gerecht voegt Texelse schapenkaas, lamsham en spinazie toe aan de pannenkoek. Natuurlijk moet je ook een nagerecht nemen, zoals een lekker bakje Jutterskoffie.