Modderplezier bij De Helderse Vallei

0

Den Helder – Ook dit jaar was er weer een modderdag bij de. Heerlijk weer, veel modder en water, het waren de succesvolle ingrediënten deze zondag. Vanaf 10.00 uur waren de viezeriken welkom om van start te gaan op de modderbaan. Daar werd gretig gebruik van gemaakt, alleen tussen de middag was het even wat rustiger.

Het parcours was groot genoeg om lekker te kunnen plonsen en glijden, ook op de wat drukkere tijden. Om 16.00 uur gingen de sproeiers uit en dus moeten de enthousiastelingen weer wachten tot volgend jaar.

Modderdag
Dit jaar was er gekozen voor wat meer klei in plaats van modder. Het zag er iets minder vies uit, maar alle deelnemers gaven aan dat het in de klei wel lekker glijden en glibberen was. Vanaf de Helderse Vallei kon de oversteek naar de modder gemaakt worden. Was je klaar kon je via dezelfde weg terug en kon je zelfs even de modder er af spoelen bij een buitendouche. De meeste modderbadderaars hadden in het water van Mariëndal de smurrie al van zich afgespoeld, al was het vast nodig ook thuis nog even flink achter de oren te wassen.

Modderplezier bij De Helderse Vallei (DHFOTO).