Politie druk met verkeerszaken

6

Den Helder – De politie had de afgelopen week weer te maken met de nodige verkeersincidenten. Zo reed een 29-jarige man op een ondeugdelijke snorfiets zonder rijbewijs. Hij zal binnenkort post van het CJIB ontvangen. Ditzelfde geldt voor een 17-jarige jongen en 40-jarige man, die beiden dezelfde overtreding pleegden.

Een 42-jarige man reed voor de zoveelste keer zonder rijbewijs in een auto. Tevens bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Hij is aangehouden en de auto is in beslag genomen. Aan het gedrag van de man tijdens het transport merkten agenten dat hij ook onder invloed van drugs was. Er is bloed van hem afgenomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 17-jarige jongen reed op een bromfiets terwijl uit de speekseltest naar voren kwam dat er sporen van drugs aanwezig waren. Hij is aangehouden en bloed is afgenomen.

Geluk
Een 18-jarige vrouw viel op omdat zij op een snorfiets reed met een telefoon in haar handen. Zij had geluk dat dit pas vanaf 1 juli strafbaar is gesteld. Wel reed haar snorfiets 52 kilometer per uur op de rollerbank. Zij kreeg een proces-verbaal en op de snorfiets is een WOK-melding gezet.

Het rijbewijs van een 22-jarige man was in mei al ingevorderd vanwege het rijden met alcohol en drugs op. Dat de man het niet zo nauw met de verkeersregels neemt bleek wel uit het feit dat hij dit jaar al drie keer met alcohol op was aangehouden en twee keer terwijl hij reed met een ingevorderd rijbewijs. Dit keer zag de politie hem slingerend rijden over de Kanaalweg. Toen zij hem hiervoor aanhielden bleek hij tevens onder invloed van drugs en alcohol te zijn. Hij weigerde echter elke medewerking aan een onderzoek hier toe. Voor alle zaken krijgt hij proces-verbaal. De auto is meegenomen.

6 REACTIES

  1. Ga echte boeven vangen, geen wonder dat er 30 duizend zaken op de plank liggen te. Verstoffen. Helemaal politie Den Helder. Heb 1 keer een nachtje moeten brommen, en toen zaten ze letterlijk een bureaustoelrace te houden in het pand.. Wat RB zegt, toppertjes hoor!

    • dat hoeft tegenwoordig niet meer, anders kun je onder het mom van doorslaan in dit land wel bezig blijven, goed gedaan mannen, vrouwen, mannen die eerst vrouwen waren, vrouwen die eerst mannen waren, personen die de knoop nog niet doorgehakt hebben, hermafrodieten, en ga maar door, iedereen is gelijk en onder één noemer, toch? we mogen toch geen hokjes meer denken? je hebt ook geen directrice meer, of bus chauffeuse, , etc…

  2. Nu nog even keihard handhaven tegen al die “flapdrollen”met hun telefoontjes.
    Helaas was ik er van de week getuige van dat ” motor agent ” totaal geen interesse toonde in bellende fietsers ( middenweg ).

Comments are closed.