Rob Keuss winnaar zevende ledentoernooi

1

Den Helder – Onder tropische temperaturen is zaterdag bij jeu de boulesvereniging Entre Nous het zevende Ledentoernooi gespeeld. De deelname was prima te noemen. Rob Keuss wist het toernooi te winnen.

De wedstrijdleiding adviseerde om veel te drinken en menig deelnemer had dan ook een bidon bij hand onder het spelen. Om elf uur werd begonnen met de wedstrijden, eerst werden de vier ronden gespeld met aansluitend de finale. Die ging tussen Rob Keuss met Ria Brouwer tegen René van Andel met Cees Koppe.

Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden duurde de finale een uur. Het ging puntje voor puntje. Tot aan de zesde menne ging het aardig gelijk op en kon het nog alle kanten op, maar Keus en Brouwer pakten de daarop volgende mennes steeds een puntje. Dat leverde een 13-4 eindstand op, zodat Rob Keuss door eerdere resultaten winnaar werd van dit toernooi, gevolg door Ria Brouwer en op een derde plek Cees Koppen.

1 REACTIE

  1. Gefeliciteerd Rob van je oud radio Den Helder collega in de jaren tachtig. Jeu de boules schijnt een bijzonder leuke sport te zijn en ben er van overtuigd dat het heel veel mensen tot in lengte van dagen met plezier wordt beoefend. Ben destijds getuige van de opening geweest. Op zaterdag 11 januari 1992 konden ruim 150 jeu-de-boulers, na een stevig politiek gevecht met een onwillig gemeentebestuur, hun clubgebouw aan het Schapendijkje officieel in gebruik nemen. Ooit had dit pand de naam Zeekoet en deed dienst als administratiegebouw voor marine kazerne Willemsoord. Voorzitter Paul Schenk memoreerde bij de ingebruikname dat het betrekken van het pand een gok was geweest. Immers, de gemeente vond het gebouw op deze plaats volkomen misstaan. Daarom oordeelde zij dat de boulers hun intrek maar bij de buren moesten betrekken bij de tennissers van Topspin. Na wat politiek gesteggel haalde het college van B&W bakzeil en kon de wens van Entre Nous alsnog in vervulling gaan.
    De vereniging Entre Nous behoorde toen met haar 8180 leden tot de vier grootste jeu de boules verenigingen in Nederland. Het clubgebouw gaf hen de mogelijkheid om ook zusterverenigingen in stijl te kunnen ontvangen. Kom er binnenkort weer eens polshoogte nemen.

Comments are closed.