Speler Helders Elftal blijkt prof uit Italië

4

Den Helder – De Helderse ‘belofte’, de Ballotelli van de Noordkop: de 19-jarige asielzoeker Sainey Trawally uit Gambia heeft voor de nodige opschudding gezorgd bij FC Den Helder. Helaas voor de club mogen ze hem niet indelen voor de competitie, want de ‘nieuweling die even mee kwam voetballen en glansrijk overwon’ blijkt een profvoetballer uit Italië.

In een uitwisselingproject met het asielzoekerscentrum in Den Helder werd Sainey Trawally al getipt. Hij mocht meespelen met het tweede van FC Den Helder. Als invaller veegde hij binnen enkele minuten de tegenstander compleet van tafel. “Hij stak er met kop en schouder boven uit,” vertelt Jack Jaspers van FC Den Helder aan NH Nieuws.

En dat is niet zo gek, want deze Trawally was al profvoetballer in Italie: waarde 100.000 euro. “Op mijn 14de ben ik naar Italië gekomen om te voetballen. Dat was mijn droom en die probeer ik in Nederland voort te zetten,’ lacht Trawally.

Helders Elftal
Inmiddels is Sainey Trawally geselecteerd voor het Helders Elftal. Een gelegenheidsteam met spelers uit de regio die op behoorlijk niveau spelen. Daar mag hij zich bewijzen tijdens het Sportevent 2019. Voorzitter Taïeb el Azzouzi van het Helders Elftal is benieuwd: “Ik wil het zien, ik hoop het. heb hem nog niet zien spelen, maar ik gun het hem dat hij ontdekt wordt.”

Trawally zelf moet even wennen aan alle aandacht. Hij jaagt gewoon zijn droom na, want het is niet zeker of hij in Nederland kan blijven. “Ik wil groot worden, maar ik kan niet in de toekomst kijken. Ik voel me goed genoeg als speler. Dit is de eerste training en ze willen al dat ik meespeel. Ik moet gewoon alles geven wat ik heb.”

4 REACTIES

  1. Gambia staat te boek als Veilig land dus begrijp dit verhaal niet helemaal. Eerst Italië en door een uitwisselingsproject nu Nederland dus de man is al vijf jaar door heel Europa aan het pendelen als Asielzoeker en is ook nog Profvoetballer geweest in het land met de Pizza Toren. In mijn ogen onbegrijpelijk maar goed ik zal het wel weer verkeerd zien maar blijf het vreemd vinden.

    • Is dat nieuw ? je talent gebruiken , om een verblijfsvergunning te krijgen?

      • geen kans blijft onbenut bij deze kanspareltjes, het wachten is op de goedpraters, welke bochten zullen ze zich nu weer eens in wringen…..

Comments are closed.