Strand6Ddaagse kort etappes in

7

Den Helder – De jaarlijkse Strandzesdaagse van Hoek van Holland naar Den Helder is deze dagen ingekort en de wandelaars beginnen vroeger met lopen vanwege de bloedhitte. Dat heeft organisator Woody van Loo woensdag gemeld. De maatregelen zijn volgens Woody van Loo onvermijdelijk. “Alle weerrecords zullen sneuvelen, net als vorig jaar. Toen moesten we de wandeltochten op donderdag en vrijdag ook al inkorten.” Nu is het dus al een dag eerder nodig.

De eerste wandelgroep van 240 lopers vertrok woensdagochtend om 7.00 uur, een uur eerder dan anders. “Ze lopen vandaag 20 kilometer”, vertelt Van Loo. “Donderdag is het nog iets minder, dan lopen ze 15 à 16 kilometer.”

Rond het middaguur waren de eerste lopers woensdag al aangekomen in IJmuiden. “Maar de meesten doen rustig aan. Ze willen ook genieten van het mooie weer. Een paar zijn zelfs nog even gaan zwemmen.” De intocht is zaterdag in Den Helder.

7 REACTIES

 1. In de begin jaren min of meer een prestatie tocht.
  Nu een tocht voor slappelingen.

 2. George,
  En als het nou mis gaat
  Omdat de route niet wordt aangepast
  Er bezwijken mensen tijdens de strand6daagse
  Wat is dan je commentaar?

 3. Ook zonder hittegolf , bezwijken er mensen tijdens zulke evenementen. Ik heb dat bij de vierdaagse van Nijmegen meegemaakt (zware hersen bloeding bij een Israëlische millitair ). Na dat overlijden , werd de wandeltocht toen ook niet ingekort , maar werden meer rust en verzorgings posten ingericht.. Je kan altijd nog , zelf de verantwoording nemen (doorgaan of niet ) en sommige mensen , moet je tegen zichzelf in bescherming nemen , door ze uit de tocht te nemen. Maar inderdaad , net zoals George bedoeld ,zien een hoop mensen het als een prestatietocht, een uitdaging die zij koste wat het kost en hoe dan ook , helemaal willen uitlopen, en voor wie inkorten geen optie is.( stoppen zien ze als falen en is voor watjes) deze mensen moet de organisatie tegen zichzelf in bescherming nemen en ze uit de tocht nemen. Maar de tocht inkorten , dan is de uitgaging om de tocht te voltooien met alle ontberingen die daar aan verbonden zijn , weg.

Comments are closed.