DHA-A leader
DHA-A leader

Stripboekje lokale bourgondiërs in trek

Den Helder – Bourgondiërs Bert en Jo Aggenbach werden door creatief duizendpoot IJf Blokker omgetoverd tot striphelden. Hier werd een boekje van gemaakt en verkocht voor maar €7,50. Dat is al best goedkoop zou je denken, maar €1,50 van de verkoopkoop prijs wordt ook nog geschonken aan het plaatselijke Hospice.

De aanloop bij Kade 60 was groot met zo’n kleine honderd op voorhand bestelde boekjes. En had je het gesigneerde exemplaar in handen kon je ook nog even met IJf Blokker op de foto.

Strip
De creatieveling IJf Blokker woont in Den Helder en komt regelmatige de lokale bourgondiërs Aggenbach tegen. In zijn hoofd ontstond een idee voor een strip en Bert en Jo waren gelijk enthousiast. En eerlijk is eerlijk, wie de Aggenbachjes kent zal ze omschrijven als bourgondiërs die genieten van het goede leven. Dat Blokker ze ook mooi als stripfiguur neer kan zetten maakt het helemaal af. En natuurlijk kunnen we zo’n verhaal maar op één manier afsluiten, proost!

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

LOS Den Helder is de lokale omroep van en voor Den Helder. Sinds 2017 is er een officieel samenwerkingsverband tussen de LOS en Den Helder Actueel.

Lees ook:

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.