Stroomstoring treft Helderse binnenstad

5

Den Helder – De binnenstad van Den Helder (postcode 1781) werd dinsdagochtend rond 8.30 uur getroffen door een stroomstoring. Gelukkig duurde die niet al te lang.

Liander stuurde direct monteurs ter plaatse en gaf in eerste instantie aan te verwachten dat de storing rond 10.30 uur was opgelost.

Dat ging sneller, want rond kwart voor tien had iedereen weer stroom. De oorzaak was een kapot getrokken kabel tijdens werkzaamheden aan Halter Bellevue.

5 REACTIES

  1. Dit had helemaal niet moeten gebeuren ! Hier heeft duidelijk iemand zitten snurken. Die kabels staan op tekening !! Ze moeten kunnen weten of hadden kunnen opzoeken, waar die kabels liggen en hadden afgebakend moeten worden. Hier zijn duidelijk fouten gemaakt, die in het omliggende gebied voor veel inkomens schade heeft gezorgd. De betreffende aannemer , heeft hier m.i. schuld aan grove nalatigheid. En waarom , is de stroom al niet bijvoorbaat uitgeschakeld en /of omgeleid zoals na het ontstaan van de storing is gedaan ?

    • ‘e Een duidelijke reactie niets meer of minder de schade verhalen op de veroorzaker en zoals je al schrijft: ”Dit had men kunnen weten”.

    • die tekeningen zijn niet altijd zo correct, Kadaster maar aanklagen? ook kabels op eigen terrein worden niet in kaart gebracht, het “makkelijke vingertje” van u is nog niet zo gemakkelijk

      • Sterker nog , met dat makkelijke vingertje , kan wel degfelijk naar de aannemer gewezen worden. Het is namelijk een 10 kv kabel van Liander die daar ligt en maakt deel uit van een ringleiding die makkelijk omgelegd kan worden . Het geen ook is gedaan door Liander na het stuk trekken van die kabel. Zowel de sloper als de aannemer , moeten op de hoogte zijn van de aanwezigheid van die kabel. En dienen zich er van te overtuigen ,waar die kabel ligt en of die kabel nog onder spanning staat, en geen gevaar meer kan opleveren, alvorens er nog maar een spa de grond in gaat. Dit ook voor de veilige werkomgeving van zijn werknemers en onderaannemers. Het is duidelijk een tekort koming van de aannemer. Dit had mensenlevens kunnen kosten.

Comments are closed.