Talking Trees fleuren de ijssalon op

2

Den Helder – De temperatuur stijgt tot ongekende hoogte en dus weten veel mensen de ijssalon van Aris Laan te vinden. Het is dan ook gezellig druk op het terras als vrijdagavond de opening van de nieuwe kunstexpositie plaatsvindt. Naast de ijsklanten waren er ook genodigden. De derde en laatste expositie van het seizoen geeft een podium aan fotograaf Alex Funke met zijn “Talking Trees”.

In 2018 was hij ook al te zien in de salon met ander werk. Dat werk bestond uit landschappen en dit jaar zoomt hij meer in op details. Axel woont in Aerdenhout en rent dagelijks door de Haarlemse duinen en langs het strand. Door het hardlopen ontstaat een bepaald bewustzijn van de omgeving en kan hij genieten van details die hij dan vastlegt met zijn kleine camera.

Door de foto’s groot te presenteren levert dit bijzondere platen op. Zo kijk je van heel dichtbij naar het hoofd van een hert, terwijl je op een andere foto een prachtige sterrenhemel boven het landschap ziet. Axel laat zich graag verrassen. Zo zijn de zwarte hoekjes op zijn met sneeuw bedekte strand veroorzaakt door de kou. De lamellen van zijn lens gingen niet helemaal open. Dat geeft de foto weer en speciaal karakter.

Verkerk
Emo Verkerk is de man die voor de ijssalon de kunstenaars binnenhaalt. Hij is zelf al 40 jaar een succesvol kunstenaar en heeft een uitgebreid adressenboekje. Zo haalt hij al 16 jaar, drie of vier keer per jaar, iemand naar Den Helder om werk in de ijssalon aan het publiek te tonen. Zo kent hij Axel al meer dan 30 jaar. Aris en Gre Laan stellen de ijssalon graag ter beschikking om zo de toegankelijkheid naar de kunstwereld ook voor de ijsliefhebbers eenvoudig te maken.

De expositie “Talking Trees” is nog de hele maand augustus te zien, tijdens openingstijden van de ijssalon.

2 REACTIES

  1. Kijk Aris is en blijft uniek geeft kunstenaar in de dop of al reeds bekend een podium chapo voor hem

  2. Geweldig leuk artikel vooral omdat de Kunstenaar: “Emo Verkerk” die ik ook al inmiddels dertig jaar geleden heb mogen ontmoeten in de trein van Amsterdam naar Den Helder ‘waarbij ik een zeer lang gesprek mee heb gevoerd’ nog steeds bezig is om Kunstenaars naar onze Woonplaats te krijgen om hier een expositie te geven en dat de Fam. Laan hem hier de ruimte voor aanbieden. Het is te wensen dat hij dit nog zeer lang mag blijven doen tot in lengte van dagen.

Comments are closed.