Tennislootjes leveren mooi bedrag op voor Boerderijdroom

0

Den Helder – Jorick en Hanneke hebben maandag een cheque overhandigd aan Wiebrand Top, directeur van Noorderhaven, voor de ‘Boerderijdroom’.

Medewerkster Coba van ’s Heeren Loo wist een combinatie te leggen met haar geliefde tennissport en haar werk op het woonzorgpark Noorderhaven. Haar dochter Yvette begeleidt Jorick en Hanneke en zij reageerden enthousiast op de vraag of zij lootjes wilden verkopen voor de Boerderijdroom van Noorderhaven. “Superactie, lootjes verkopen en ondertussen een pracht potje tennis kijken, als het aan ons lag hadden we de andere avonden ook lootjes verkocht” volgens Jorick.

Tijdens de traditionele visavond op de woensdagavond van het Zandlopertoernooi van de tennisvereniging van Julianadorp, kwamen Jorick en Hanneke in actie. “De lootjes vonden gretig aftrek bij de keurige en aardige mensen”, aldus Jorick. “Wij hebben keihard lootjes verkocht. Ik had een slimme tactiek om zoveel mogelijk lootjes te verkopen. Hoe meer lootjes ze kochten, hoe meer kans ze maakten op een prijs. En tegen een man die zei dat hij al een hoofdprijs had terwijl hij zijn arm om zijn vrouw sloeg zij ik: misschien zitten al die andere vrouwen hier op het park ook wel in de loterij.”

Boerderijdroom
De totale opbrengst bedraagt 275 euro. Een mooi bedrag dat wordt besteed aan de Boerderijdroom. Deze droom van ’s Heeren Loo staat voor aanpassingen van het gebied rondom Boerderij Het Spil. Met de aanpassingen wordt het gebied ook aantrekkelijk voor bewoners van Julianadorp en omgeving om te recreëren en te wandelen. Het hertenkamp en de kinderboerderij zijn al gerealiseerd. Aan de speeltuin wordt gewerkt, de eerste speeltoestellen zijn al in gebruik. Maar er zijn meer wensen, dagbesteding Het Stekkie met een moestuin verhuizen naar het boerderijgebied en ook de stallen vernieuwen staan nog op het verlanglijstje.

Wiebrand Top bedankte Jorick en Hanneke hartelijk “We kunnen het geld goed gebruiken en heel hartelijk bedankt hiervoor”. Het laatste woord nam Jorick: “We doen het zo weer!”