Best vaak onweer in Den Helder

3

Den Helder – Weinig regen, veel zon. Het is weer waar Den Helder graag mee schermt, maar uit onderzoek van Weeronline blijkt dat het in Den Helder ook best vaak onweert. En lang niet alleen na een aantal bloedhete dagen in de zomer.

Weeronline bekeek in welke provincies het op jaarbasis vaak onweert. Noord-Holland zit in de top 5, samen met Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht en Gelderland. De provincies Noord-Holland en Zuid-Holland zien met name in de herfst veel onweersdagen en Den Helder telt er in dit seizoen al tien. Op jaarbasis telt Den Helder 25 onweersdagen en dat is veel, afgezet tegen landelijke cijfers.

Op Schiphol onweert het gemiddeld 29 dagen per jaar, maar het vaakst onweert het in Gilze-Rijen (Noord-Brabant, 31 onweersdagen). Landelijk gezien staat Valkenburg met 30 dagen op een tweede plaats.

Meer weten? Klik hier!

3 REACTIES

  1. Maar RB, binnenkort horen ze het in de stad Groningen nog heftiger donderen dan in Den Helder,als u begrijpt wat ik bedoel

Comments are closed.