Beweeginstuif voor jonge kinderen

0

Den Helder – Speciaal voor kinderen in de leeftijd tot en met 4 jaar wordt 12 september in sporthal De Draaikolk (Dollardlaan 202) een beweeginstuif georganiseerd.

De instuif is van 15.00 tot 16.30 uur. Kinderen én hun ouders maken kennis met bewegen, spelen en gezonde voeding. Ouders kunnen vrijblijvend en gratis naar deze middag met kinderen van 0-4 jaar. Op deze middag is er een leuk gevarieerd beweegparcours in het thema Disney, verkleed komen mag!.

De GGD Hollands Noorden, Diëtist Dieet&Co, FysioHolland, Aquacentrum, Kappio en SKDH (Stichting Kinderopvang Den Helder) zijn allemaal aanwezig om belangstellenden van speel-, beweeg- en voedingsadviezen te voorzien. Niets moet, alles mag. Daarnaast is er informatie over de lessen voor het behalen van Nijntje Beweegdiploma bij Turnlust, zwemlessen bij het aquacentrum Heersdiep en beweeglessen onder begeleiding van een kinderoefentherapeut. Kinderopvang Kappio én SKDH (Stichting Kinderopvang Den Helder) zijn aanwezig met informatie over hoe het bewegen gestimuleerd wordt op de opvang.

Turnlust start op donderdag 19 september met het Nijntje beweegprogramma voor kinderen van 2-4 & 4- 6 jaar. De speciale zwemlessen voor de allerjongsten starten ook in september.

Fitte start
Sportvereniging Turnlust heeft het initiatief genomen voor het project “Fitte Start”, dat nu voor het tweede jaar bestaat. Samen met de andere deelnemende instanties wordt een gevarieerd beweegprogramma aangeboden. Het doel is om kinderen van 0-4 en hun ouders te stimuleren, informeren en te inspireren vroeg te starten met spelen, bewegen en gezonde voeding.

In Den Helder is behoefte aan een gevarieerd beweegaanbod voor jonge kinderen van 0-4 jaar. Jonge kinderen willen graag rollen, kruipen, lopen, zelf eten, buitenspelen of naar de speeltuin. Dit is goed voor de motorische ontwikkeling. De basis wordt gelegd in de eerste zes maanden. Een vroege kennismaking met spelen en bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten en een sportieve levensstijl aannemen.

Meer informatie via tites@teamsportservice.nl of telefonisch via 0223-684726.