De Karstens Mixkampioenen van Den Helder

0

Den Helder – Bij jeu de boulesvereniging Entre Nous is afgelopen zaterdag om het Helder Kampioenschap Mix gespeeld. Zestien teams hadden zich hiervoor ingeschreven, ze werden verdeeld over vier poules. De titel ging na een mooie strijd naar Wendy en Jan Karsten.

Van elke poule plaatsten twee teams zich voor de kwartfinales. In de finale stonden uiteindelijk Wendy Karsten met haar vader Jan tegenover Stefan Boekel met An Freen, de verrassing van de dag. Het werd een bizarre finale. Al gauw namen Boekel/Freen een ruime voorsprong. Na de zesde menne was de tussenstand zelfs 12-3 in hun voordeel, maar de tegenstanders gaven zich nog niet gewonnen.

De Karstens kwamen terug tot 10-12 en toen kon het dus weer alle kanten, zeker toen het alsnog 12-12 werd. In de beslissende menne ging het heen en weer, maar uiteindelijk trokken Wendy en Jan de winst naar zich toe: 13-12. Zo werden zij ongeslagen de nieuwe mix kampioenen van Den Helder. Stefan Boekel en An Freen kunnen terugkijken op een prima toernooi, beloond met een prachtige tweede plaats. De strijd om de derde plaats ging tussen Herman Bakker en Janny Wallet tegen Jan Borst met Marion Klaassen. Het werd 13-3 voor Bakker/Wallet.