Den Helder groeit met 305 nieuwe inwoners

18

Den Helder – Er zijn het afgelopen half jaar iets meer dan 600 inwoners bij gekomen in de Kop van Noord-Holland. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. De meeste nieuwe inwoners zitten in Den Helder, op de voet gevolgd door Hollands Kroon. Relatief gezien gaat het echter maar om een lichte stijging: 0,5 procent meer in vergelijking met 1 januari.

De snellere stijging van de bevolking komt volgens het statistiekbureau doordat er het afgelopen half jaar meer immigranten naar Nederland kwamen. Dit waren er vorig jaar in de eerste zes maanden namelijk in heel Nederland 101.000 en nu 113.000. Verder stierven er in 2019 minder mensen, terwijl er vorig jaar een griepepidemie was.

Den Helder had lang te maken met een krimp van het aantal inwoners, nu lijkt ze dus op de weg terug te zijn. In de periode tussen 1 januari en 1 juli van dit jaar nam het aantal inwoners toe met 305.

Flinke groei voor Den Helder.

18 REACTIES

 1. Den Helder is een groei gemeente met een aantrekkende economie.
  Dit zijn de voorlopers van de duizenden die zich in de toekomst in onze mooie stad gaan vestigen.Vergeet niet dat we vele vacatures hebbeb bij defensie en de off shore en de energie markt ook veel behoefte hebben aan vak mensen.
  Kortom : er is gewoon licht aan het einde van de tunnel.Zie het eens een beetje positief ipv direkt negatieve reacties te plaatsen.

 2. Individueel gezien heb alle begrip voor mensen die naar Europa komen.
  Maar gezien de samenstelling van bovenstaand item vrees ik dat de boog bij Roan te gespannen staat.
  Vermoed dat er de door hem genoemde vakmensen er weinig tot geen tussen zitten.
  Vrees dat de tunnel ietsje langer is dan dat U vermoed.

 3. Defensie, daar kom je als buitenlander niet in . Tenzij men vanuit een ander NAVO lid als militair hier wordt geplaatst. Anders zal je toch echt eerst genaturaliseerd moeten worden. Voor die mensen , is de tunnel echt wel een stukje langer .

 4. Volgens het CBS komen er steeds meer Poolse immigranten naar Nederland om hier te gaan werken en ook hun gezinsleden mee nemen en gezien er veel werk in de Noord-Kop is zouden deze ook een grote invloed kunnen hebben op de groei van Den Helder. Tevens heeft Defensie in Den Helder een Hotelboot liggen waar studenten slapen die hier een opleiding volgen bij de Marine. Ga er vanuit dat die ook mee worden geteld als inwoner net als de inwoners van het AZC die hier tijdelijk c.q. eventueel langer verblijven. Daar het algemene cijfers van het CBS zijn wat betreft de groei van Den Helder. Zou de Gemeente Den Helder zelf ook een uitsplitsing kunnen laten zien waaruit de daadwerkelijk groei is te verklaren.

  • Ja en als er geen werk meer is allemaal aan de utkering, er zijn nog 350.000 niet werkenden met een uitkering…..

 5. Dat is een kunstje wat de gemeente steeds weer flikt, om het inwoner aantal op te krikken. Toen Defensie een aantal Marineschepen overdroeg aan Indonesie en Griekenland, werden de bemanningen ,die hier in opleiding zaten , om die schepen over te nemen ook ingeschreven als inwoner. Studenten op het KIM idem zo. Ik heb er een als buurman gehad met een Engelse echtgenote. Beide ingeschreven als inwoner van Den Helder.

 6. @ Ed Schotman, De bevolking van Den Helder groeit niet . Maar krimpt juist. Uit een artikel van de Texelse courant , blijkt dat Texel qua bevolking is gekrompen evenals Den Helder. Dat blijkt uit het CBS (Centraal buro statistiek) daarin staat , dat de Gemeente Den Helder qua bevolkings aantallen met 3% is afgenomen, van 57.403 naar 55.604 . Wat nou groei, we verliezen juist inwoners.

  • `e. Je bent weer scherp zo vroeg in de morgen. Goed laat ik het anders stellen in het berichtgeving staat vermeld dat het inwoners aantal aan het toenemen is i.p.v. dat ik ‘groei’ in Den Helder had geschreven in mijn reactie. Helaas spreken de cijfers elkaar weer tegen gezien de aantallen die jij noemt die eerder omlaag gaan dan omhoog en zou een verklaring van de Gemeente meer op zijn plaats zijn.

 7. De vergijzing in het achterhoofd , het aantal overlijdens advertenties en de keren dat ik hier de rouwauto’s van de plaatselijke begrafenis ondernemer zie langskomen : Het inwoner tal neemt duidelijk af in Den Helder.

 8. Algemeen genomen is de zeer sterke groei van de wereldbevolking een probleem dat steeds meer naar de toekomstige generaties wordt vooruitgeschoven. Nu al is in een half jaar ruim de helft van de grondstoffen, etc.. opgesoupeerd waar de wereldbevolking een jaar over had moeten doen. En door de sterke klimaatveranderingen schuiven vele bevolkingen naar gebieden waar de mens en dieren (voorzover al grotendeels niet uitgestorven) zich staande moet zien te houden.De Nederlandse bevolking is dit jaar nu al in een paar maanden tijd met ruim 100.000 toegenomen (bijna zo groot als een stad als Alkmaar).Dat we juichen om een paar honderd mensen meer in Den Helder zal misschien voor de werkgelegenheid hier wel een uitkomst zijn, maar daar staat wel een gigantische bevolkingstoename, ook in Nederland tegenover en daar moeten we ons niet voor wegstoppen met de gedachte het zal onze tijd wel dienen. Deze verontruste opmerking ,ook van de hand van wetenschappers, heeft niets met racisme, of wat voor termen je ook wil gebruiken, te maken het betreft de ongebreidelde bevolkingstoename wereldwijd en ook in ons kleine landje waar we met dit tempo straks met zijn 20 miljoenen een plekje moeten zien te vinden.Misschien dat de optimisten die Den Helder in de jaren zestig een stad van 100.000 inwoners voorspelden, weliswaar ten koste van het bloembollearteaal en mogelijk groen, hun zin krijgen. Maar of we er financieel beter op zullen worden durf ik zeker niet te voorspellen.

 9. Binnenkort komen er weer een paar mooie appartementen in de verhuur.Op een A-locatie,dichtbij openbaar vervoer en winkels.In het oude postkantoor.

 10. het “volk” dat hier de zg groei heeft veroorzaakt is hier NIET om te werken. dat is dat soort dat hier in de bijstand-hangmat gaat liggen en er nooit meer uitkomt. met dank aan dat linkse t++g in den haag etc.
  iets met afrika……..

Comments are closed.