Dit weekend Vis op de Plint

2

Den Helder – Het begint al een redelijk bekend evenement te worden in Den Helder. Op het gedeelte van Willemsoord tegenover de Weststraat komt ook dit jaar weer het enige culinaire visfeestje van Den Helder; “Vis op de Plint”. Het evenement is genoemd naar het bestraatte gedeelte voor de restaurants, ‘de Plint’.

Dit jaar is redelijk uniek, omdat het samenvalt met de Visbuurtweek. ’s Middags warm draaien op de plint en ’s avonds een mooi feestje in de Visbuurt. Op de zondag is er ook de jaarlijks terugkerende sloepenrace, die door Hotel Café Woud wordt georganiseerd. Verschillende teams roeien zich uit hun naad voor de eeuwige roem. Dit alles gebeurt in het kanaal voor het organiserende Hotel Café Woud.

Verder leuke gerechtjes bij de restaurants en roken, grillen, bakken en BBQen op de plint. Brandhof Bijzonder brood staat ook dit jaar weer met wellicht de grootste hout gestookte broodoven van het land, uniek om zo’n apparaat te zien staan. Alles gaat om beleving en lekkere producten. Dennis Pen staat er met zijn welbekende visproducten die heel Den Helder wel van de wekelijkse zaterdagmarkt kent. Toko MaJa staat met Indische vislekkernijen, de Lekkerste paling van Nederland en met zijn overheerlijke gerookte paling en zalm.

BBQ
Jos Bruin is met zijn prachtige brandweerauto die hij heeft omgetoverd tot een geweldig ‘BBQ eldorado’ voor de liefhebbers. Nieuw dit jaar is Zeezicht van Jeroen Hensen. Naast Njoy komt Alex Geervliet heerlijk zijn vis bakt, een visfeestje zonder gebakken vis kan natuurlijk niet. De zondag komt “de Taste of Down under” van Aussie TysonVitale er ook nog bij.

De Nederlandstalige artiesten maken op het drijvend podium het feestje compleet. De sponsoren: Willemsoord – Hessel Bakker – Boels – CIV Den Helder – Rollerroasters – Keurslager Halman- Houweling Events – Lars Groenink geluid –Njoy- WSV Breewijd – Jan Looij- Café Pimpandoer.

2 REACTIES

  1. ziet er heel gezellig uit 🙂
    nu het weer nog even meewerken en hopen op een geslaagd weekend.
    vissie van alex mag ik iig niet missen.

  2. Helaas maar één keer per jaar, dit in tegenstelling tot de veel frequenter voorkomende Pis op de plint.
    Krijg je met al die kroegen op het binnenterrein..

Comments are closed.