Gewond door openstaande loopbrug

38

Den Helder – Onverlaten hebben in de nacht van zaterdag op zondag de loopbrug van Willemsoord naar de Weststraat opengezet. Een fietsster had dat te laat in de gaten en liep ernstig letsel aan het gezicht op.

Rond 04:00 uur kreeg de politie melding van een ongeluk op de Weststraat. De loopbrug tussen Willemsoord en de Weststraat was opengezet (ongeveer 1,5 meter). Het slachtoffer was met haar fiets over de brug gefietst, maar had niet gezien dat de loopbrug openstond. Ze is aan het einde van de brug ten val gekomen en is vermoedelijk met haar gezicht op de rand van de kade terecht gekomen. Ze is met een ambulance naar de spoedeisende hulp overgebracht.

“Wij nemen de zaak hoog op en willen te weten komen wie hierachter zit”, meldt de politie. “Mocht u hebben gezien wie de loopbrug heeft opengezet, dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen via 09008844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Procesnummer 2019154769.”

38 REACTIES

 1. niet leuk natuurlijk voor haar maar geen vraagtekens bij een fietsster op een loop brug?
  misschien iets van eigen risico? als ze zoals het hoort met de fiets aan de hand gelopen had had ze die val niet gemaakt?

 2. Ten eerste wens ik deze dame heel veel sterkte toe en een spoedig herstel. Het blijft walgelijk wie dit heeft gedaan en oerstom maar de dader zal wel weer op het Kerkhof liggen zoals gewoonlijk. Wat betreft het bruggetje met deze kleppen aan beide zijde mag de dame nog van geluk spreken voor hetzelfde geld had de dame in het water beland en dan had de ellende nog groter geweest en kan mij nog iemand herinneren die maanden later boven water kwam na een nachtelijke uitstap op Willemsoord en ook bij dit bruggetje om het leven kwam of er toen ook de klep heeft open gestaan in niet meer te achterhalen. Mijn advies is voor iedereen niet meer fietsen over de de brug maar lopend en met de fiets aan de hand deze brug nemen.

  • Zullen we er dan ook voor pleiten dat er maatregelen getroffen worden om te zorgen dat deze bruggen niet meer door Iedereen die daar zin in heeft bediend kunnen worden.
   Het is toch te belachelijk voor woorden dat dit mogelijk is.
   Ook lopend komen daar ongelukken van.
   De verantwoordelijke instantie in deze mag blij zijn als ze geen schade claim in de bus krijgt.
   Het slachtoffer en haar naasten wens ik veel sterke !

 3. heb de loopbrug 1 keer gebruikt, lopend en in het donker en deze was toen ook opengezet waardoor een pijnlijk scheenbeen door de in het donker onzichtbare stalen rand van de geopende klep. ik vroeg me toen al af wanneer deze onveilige situatie tot problemen zou leiden daar de brug niet alleen erg simpel is te saboteren door het optillen van de klep en daarbij volledig onverlicht is. met een zwart brugdekk.Dus politie neem het even heel hoog op met de brugbeheerder die duidelijk in gebreke is als het om een veilige oversteek gaat.

 4. heb de loopbrug 1 keer gebruikt, lopend en in het donker en deze was toen ook opengezet waardoor een pijnlijk scheenbeen door de in het donker onzichtbare stalen rand van de geopende klep. ik vroeg me toen al af wanneer deze onveilige situatie tot problemen zou leiden daar de brug niet alleen erg simpel is te saboteren door het optillen van de klep en daarbij volledig onverlicht is. Dus politie neem het even heel hoog op met de brugbeheerder die duidelijk in gebreke is als het om een veilige oversteek gaat.

  • ik heb de brug al tientallen keren gebruikt en nog nooit één probleem mee gehad.
   .
   vraag me trouwens ook af waar handhaving zit, veel te doen over verschillende clubjes die geld willen verdienen met beveiliging op en rond willemsoord maar als er wat mis is wordt dit gewoonweg weer niet opgemerkt…..

 5. Nog een kanttekening c.q. advies van mijn kant en zeker een Tip voor Willemsoord ‘die deze brug moet onderhouden’ want als er toch iets aan gedaan moet worden doe het dan meteen goed. Bij regen en wanneer het gevroren heeft zijn deze gebogen kleppen behoorlijk glad maak deze wat ruwer voor de voetgangers met of zonder fiets dat maakt het uitglijden wat minder en zeker veiliger bij het afstappen hiervan aan beide zijde. Is mijn mening.

 6. Dat krijg je met de verplaatsing van de horeca naar Willimsoord.
  De drank,drugs en de bij behorenden ellende krijg je er gratis bij.
  Dit is nog maar het begin………

 7. Belachelijk dat de camera’s zijn weggehaald. Station Zuid staat (eigenlijk al vanaf het begin) bekend als één van de engste plekjes van Den Helder. Overigens hangt er nog wel een camera aan de westkant op de bouwplaats (van het bedrijf dat belast is met het plaatsen van de liften). Het lijkt me dat daar ook e.e.a. op te zien is.

  • ED. Bij dit bruggetje hebben nooit camera’s gehangen misschien ook wel een idee voor Willemsoord om dit ook te gaan doen maar krijg een klein vermoeden dat je deze reactie bij het verkeerde onderwerp heb geplaatst en dat had moeten wezen: “Vrouw berooft bij Station Zuid”.

   • U heeft helemaal gelijk heer Schotman. Mijn reactie had bij “Vrouw berooft bij Station Zuid” moeten staan. Ik ga er maar even vanuit dat ik zelf behoorlijk heb liggen snurken. Excuus (dank voor uw terechtwijzing).

 8. Buiten de waanzin van deze daad,vraag ik mij af hoe het mogelijk kan zijn dat onbevoegde blijkbaar in staat zijn dit te veroorzaken.
  Dat de eigenaar van deze brug in gebreke is:dat is wel overduidelijk

  • Willemsoord BV aansprakelijk stellen en een schadevergoeding eisen. Een goede advocaat weet hier wel weg mee.

 9. is misschien wel een idee om savonds alle bruggen behalve de hoofdingang open te zetten, dan kunnen alle bezoekers maar via één weg komen en gaan, veel beter in de gaten te houden en te controleren

 10. Leuk bedacht, ware het niet , dat deze bruggen zijn opgenomen in het ontruimingsplan , Nooduitgangen dus.

   • Juul. Mag de reacties altijd met veel plezier en respect lezen of ik er nu mee eens ben of niet maar U reactie raakt kant nog wal met andere woorden: ”Totale Onzin”. Dus wanneer je niet kan zwemmen mag je dus van U blijkbaar wel kopje onder gaan en niet meer boven komen en nog even het gaat maar om een bruggetje waar dit is gebeurt en niet meerderen.

    • Dat zeg ik niet en dat zou ik verschrikkelijk vinden niet doen hoor.
     Dan pak je een bootje er liggen er genoeg.

     • U stelt het echt wel heel erg simplistisch, alsof de mensen die in geval van nood weg willen de boten netjes met rust laten voor de mensen die niet kunnen zwemmen. Trouwens is het zelfs als je wel kan zwemmen nog gevaarlijk, onderkoeling gaat vrij vlug, geen kracht meer hebben om er ergens weer uit te komen is zo gebeurt, en dan heb ik het nog niet gehad over mensen die op andermans hoofd springen, helemaal in paniek of omdat het te donker is om goed te kunnen zien. Nee, die bruggetjes weg is geen goed idee, zorgen dat er niet zo mee geknoeid kan worden is beter.

 11. Heeft iemand er weleens bij stil gestaan, dat deze pontjes bruggen niet meer voldoen en eigenlijk afgekeurd en al vervangen hadden moeten zijn. Dus de gemeente draait een evenementen terrein met ondeugdelijke toe en uitgangen.

    • Als het stadhuis er straks staat zal er wel een grote tweede brug moeten komen om het verkeer te verwerken.

    • ja het stuk gelezen en niets zien staan over dat deze niet aan bepaalde eisen zou voldoen, dagelijks maken tientallen voetgangers zonder enig probleem gebruik van deze voetgangers brug en nu een fietsster op haar klus gaat is het opeens de schuld van de brug? als ik met de auto over de mosterdbrug ga en ik zak er door heen is het ook de schuld van de brug of mijn eigen schuld?

 12. ORW is een industrie terrein met een gracht ter voorkoming van o.a. diefstal. Zoals het terrein nu toegankelijk is, is het niet geschikt als vermaak/bestuurs centrum. Met alle pontonbruggetjes (waar ik overigens van hou) kan de toegankelijkheid zonder adequaat (duur) toezicht voor onhandige mensen, nooit 100% veilig worden. Met de fiets aan de hand kun je elkaar nauwelijks passeren (hetgeen overigens, wel fietsend, veel beter gaat). Dus ook hier is de sleutel weer gezond verstand en toezicht, maar laat dat nu in Den Helder net zo zeldzaam zijn als water in de woestijn!

  • Het werfkanaal, is aangelegd , om de ter reparatie aangeboden schepen dichterbij de werkplaatsen te kunnen krijgen. En om het terrein ontoegankelijk te maken voor jan en alleman. Men moet niet vergeten , dat het Defensie terrein was. En door alles over èèn of twee toegangspoorten en een brug toegang te verlenen, hield men het in en uitlopende bezoek overzichtelijk.

 13. Zelfs toen de werf in de fik stond tijdens de bombardementen van de 2de wereldoorlog zijn er geen mensen ” in blinde paniek ” in de gracht gesprongen.
  Wat een onzin.

  • helemaal mee eens Richard, ik vraag mij ook af welke calamiteit er te verzinnen valt dat er drommen mensen over de bruggetjes moeten vluchten…. allemaal weer flauwekul en bangmakerij, gewoon s’avonds wanneer de bruggetjes niet meer open hoeven voor vaar verkeer vergrendelen en een hangslot er op en klaar……

   • Heeft niets met calamiteiten verzinnen van doen. Het is nu eenmaal zo , dat overal waar mensen samenkomen een calamiteiten en ontruimingsplan aanwezig moet zijn en vluchtroutes moeten zijn aangegeven. . Bij hele grote bedrijven of evenementen , dienen zelfs BHV ers aanwezig te zijn.
    Ingeval dit terrein, denk dan even aan de Schouwburg. Als die bij een calamiteit ontruimd moet worden. Dan is het niet alleen de mensen uit het gebouw , maar die moeten ook naar een verzamelpunt gebracht worden, of van het terrein af. En dan heb je die bruggetjes heel hard nodig. OP Calamiteiten, dient men voorbereid te zijn .

    • deels correct, ja gebouwen als de Kampanje hebben een ontruimingsplan, hoogst waarschijnlijk ook een verzamelpunt, maar daar houd het dan ook op, er zijn geen vluchtroutes buiten aangegeven, als er calamiteiten zijn zul je vanaf het verzamelpunt aanwijzingen krijgen van een calamiteiten dienst als brandweer hoe verder, maar ik weet zeker dat de meesten bij een calamiteit niet luisteren en als kippen zonder kop (over drijvende bruggetjes) gaan rondrennen en op deze manier nog meer (letsel)schade aanbrengen dan nodig is….

 14. Allemaal stemmingmakerij,dat Willimsoord is best groot.Stel dat die schouwburg in de fik vliegt dan rennen ze heus wel richting dat grote plein ervoor .Alle ruimte ! of richting het Marine museum.Genoeg ruimte voor 10x het aantal schouwburg bezoekers.Dan springt er heus niemand de gracht in ( tenzij zijn broekspijpen beginnen te branden )Wel ff realistisch blijven aub.

 15. Heel vervelend voor de jongedame, en dat meen ik oprecht, maar tegelijkertijd mag je volgens mij op een loopbrug niet fietsen… daar heb je de grote brug 100 meter verder voor.

Comments are closed.