Hollands Kroon koploper bijbouwen, Den Helder doet het ‘rustig’ aan

5

Den Helder – Het lijkt soms wel of er altijd en overal wordt gebouwd in Den Helder, maar uit cijfers van het CBS blijkt dit best mee te vallen. In de periode tussen 1996 en 2015 is 7 procent bijgebouwd in Den Helder. Ter vergelijking: in Hollands Kroon werd 33 procent bijgebouwd en in Schagen 9 procent.

In heel Nederland is in de genoemde periode bijna zestigduizend hectare aan woonwijken, bedrijventerreinen en infrastructuur bijgekomen. Bijna 90 procent hiervan is nieuw woon- en werkterrein. In Hollands Kroon werd zelfs het meest bijgebouwd van de hele provincie Noord-Holland, zo meldt NH.

Het cijfer van 7 procent voor Den Helder is natuurlijk relatief, want in dezelfde periode is ook veel gesloopt. De 7 procent betreft het aantal hectare van het totale grondgebied dat nu wel is volgebouwd en twintig jaar geleden niet. Zo bekeken heeft Hollands Kroon ook veel meer ruimte om bij te bouwen, vergeleken met Den Helder.

5 REACTIES

  1. Ja inderdaad, na regel 2 van het artikel dacht ik reeds dat ik relatieve flauwe kul aan het lezen was en ik denk dat RB het wel verder kan relateren …. 😉

Comments are closed.