Informatieavond voor zij-instromers

0

Den Helder – In het nieuws horen we steeds meer over zij-instromers in het onderwijs. Ook docent worden op een mbo is een gewilde carrièreswitch. Meer informatie over zij-instromen op ROC Kop van Noord-Holland is verkrijgbaar tijdens de informatieavond op 5 september.

Een zij-instromer is iemand die een HBO of WO-opleiding heeft afgerond in een andere richting dan de pabo en alsnog leraar of docent wordt. Kortom, wie halverwege de loopbaan besluit dat hij/zij eigenlijk liever voor de klas wil staan. Met de juiste vooropleiding en ervaring kun je als ‘zij-instromer in het beroep’ de bevoegdheid behalen en tegelijkertijd lesgeven in het onderwijs. Ze zijn zeer welkom in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en ook zeker in het mbo: het middelbaar beroepsonderwijs.

Tijdens de informatieavond krijgen belangstellenden volop informatie over hoe je kunt ‘zij-instromen’. Er zijn HR-mensen, docenten die al een tijdje geswitcht zijn en zij-instromers die nu hun opleiding doen. Alvast meer informatie lezen over zij-instromen? Kijk dan op de site van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/werken-in-het-onderwijs/vraag-en-antwoord/hoe-word-ikzijinstromer-in-het-onderwijs

De infoavond is op 5 september, van 18.30 tot 20.00 uur, bij het ROC aan de Kievitstraat.