Langdurige werkzaamheden aan Langevliet

6

Julianadorp – De Langevliet in Julianadorp wordt vanaf 19 augustus ruim twee maanden vrijwel volledig afgesloten voor een reeks werkzaamheden. Alleen in de ochtend- en avonduren en in het weekend is de weg toegankelijk. Er worden in die periode zowel nieuwe gas- en waterleidingen als een persleiding voor het riool aangelegd.

Om de materialen voor de werkzaamheden op te kunnen slaan, wordt op 19 augustus het fietspad tussen de Weth. W. de Boerstraat en de Mr. J. Henderikxstraat opengebroken. Vervolgens komen op het voetpad de spullen te staan. Daarna vervangt netbeheerder Liander de gasleiding vanaf de Weth. W. de Boerstraat richting de Mr. J. Henderikxstraat tot aan Langevliet 68a. Een week later vervangt drinkwaterbedrijf PWN in tegengestelde richting de waterleiding, namelijk vanaf de rotonde bij de Zuiderhaaks tot aan de Weth. W. de Boerstraat. Bewoners moeten er rekening mee houden dat er korte tijd geen gebruik gemaakt kan worden van gas en water. Nota Infra begint half september met het vervangen van de persleiding voor het riool. Het bedrijf is daar een maand mee bezig en staat met het materieel midden op de weg.

De Langevliet is van 19 augustus tot 25 oktober daarom vrijwel volledig dicht. Op werkdagen van 7.00 uur tot 16.00 uur is de weg helemaal afgesloten. De Mr. J. Henderikxstraat en Mr. J. de Vriesstraat zijn dan via de Weth. W. de Boerstraat bereikbaar. De bewoners van de Langevliet kunnen hun woningen via de Mr. J. Henderikxstraat bereiken. Voor hun huizen worden rijplaten gelegd. Al het andere verkeer wordt omgeleid. Na 16.00 uur kunnen auto’s en motoren weer over de Langevliet rijden. Fietsers en voetgangers mogen er pas na 25 oktober weer komen: voor hen blijft de weg tot die tijd afgesloten.

6 REACTIES

 1. Waarom moet zoiets zo lang duren lekker als dat de enige route die je kunt nemen als je naar je werk toe moet en waarom moet dit nu terwijl de scholen ook straks weer gaan beginnen had het lekker in de zomervakantie gedaan dan was het niet zo’n groot probleem geweest. Maar ja zo slim zijn ze niet in Den Helder he?

  • In de zomervakantie? Wat een goed idee SMC. Want dan hebben de aannemers …… Oh, wacht even ………….. (diepe zucht).

   • hahaha… 😉 . . .
    tsja, maar iedere periode heeft wel een “slachtoffer”.
    alhoewel ik mij wel eens afvraag of de gekozen tijdstippen nu wel zo “tactisch” zijn .
    vraag mij soms wel eens af waarom sommige klussen zo lang moeten duren.

   • Noord/Midden en Zuid. De bouwvak is ook verspreid , en duurt geen 6 weken. Het had dus wel voor een gedeelte in de zomervakantie mogelijk geweest.

  • de weg is voor 07:00 en na 16:00 weer open, dus met een beetje flexibiliteit komt u er vast wel uit, en ook dat het de enige weg richting werk is lijkt me iets overdreven, doen ze niets is het niet goed, nu vervangen ze eindelijk die oude meuk en is het ook weer niet goed, echt Hollands klagen om te klagen…..

Comments are closed.