Nieuwe terrassen Willemsoord mogen niet permanent buiten

23

Den Helder – De nieuwe terrassen op Willemsoord zijn niet geheel volgens de richtlijnen geplaatst. Ook de parasols met merknamen erop mogen niet. Dat schrijft het college in reactie op vragen gesteld door Behoorlijk Bestuur.

Sinds de nieuwe horeca is begonnen op Willemsoord staan er dranghekken, terrassen en urinoirs. Allemaal dingen waar sommige mensen zich aan ergeren. Volgens het bestemmingsplan zijn permanente urinoirs ook niet toegestaan. De fractie van BB stelde daarop vragen en kreeg deze week antwoord.

“Wij zijn het met u eens dat de terrasstoelen niet overal op de juiste plek zijn neergezet. De directeur van Willemsoord BV heeft inmiddels de eigenaren van terrassen daarop gewezen”, aldus het college. “De terrasstoelen mogen niet permanent buiten staan en parasols met merknamen zijn niet toegestaan en zullen moeten worden aangepast.”

Aantasting
“Het urinoir is tijdelijk neergezet in afwachting van een meer definitieve voorziening om te voorkomen dat de historische gebouwen beschadigd worden door de urine van wildplassers”, zo schrijft het college. “Het urinoir is op verzoek van de gemeente en de politie geplaatst en kan vooralsnog blijven staan tot de definitieve oplossing is gerealiseerd. Dit om te voorkomen dat de politie frequent moet optreden tegen wildplassers die tijdens uitgaansuren in de rij staan voor de horecagelegenheden.”

Zeestad CV/BV werkt aan een plan voor de definitieve inrichting van de openbare ruimte in samenhang met de diverse projecten op Willemsoord.

23 REACTIES

 1. NU al gedonder om de terrassen. Dit had kunnen worden ver komen om in het contract op te stellen dat er van Mei tot Oktober een buiten terras te hebben. Dit binnen de gestelde oppervlakte per horeca. Ja die pis bakken is geen gezicht , had dan twee wc junit;s neer gezet zolang er geen oplossing is. Maar ook een goede oplossing voor al die fietsen die er elk weekend staan bij deze horeca.

 2. Ja zo werkt dat met Zeestadjes en hun opdrachtgever; éérst realiseer je de achterkamertjesprojecten en daarna ga je plannen bedenken voor opdoemende problemen, waar je door onkunde geen rekening mee had gehouden.

  Uw nieuwe stadscentrum beste burgers van Nieuwediep, zal eindigen in een chaotisch, oncontroleerbaar en stinkend Sodom en Gomorra.. ik stond er bij en keek er na..
  Hoeveel mensen hebben de afgelopen jaren al niet gewaarschuwd – in “wonderlijk Den Helder” – voor deze beren op de weg ….

 3. wat is Den Helder toch een zielige incompetente gemeente, in andere (historische) steden staan er ook geen urinoirs zodat handhaving niet naar buiten hoeft om hun werk te doen……

 4. Mijn conclusie is dat hier blijkbaar twee soorten publiek gebruik maken van de aanwezige horeca.
  Al jaren hebben we horeca bedrijven aan de kade, daar staan GEEN urinoirs , dus ander soort bezoekers dan die van de horeca bedrijven afkomstig van de Koningstraat. Toch vreemd, of mogen de bezoekers van de kade wel urineren tegen de historisch gebouwen?

  • de historische botenvereniging is ook al doodziek van de horeca, ze zeiken overal tegenaan, ben toch wel nieuwsgierig of dit rondom de Koningstraat ook al zo was, heb ik nooit urinoirs zien staan?
   donderdag, vrijdag en zaterdag avond gewoon alles rondom de 3 kroegen afzetten met van die hoge bouwhekken en het publiek alleen maar over de hoofdpoort dirigeren dmv diezelfde hekken, ze hebben toch niets te zoeken op de rest van Willemsoord, scheelt ook gedoe met de drijvende bruggetjes….

   • Zo simpel is het wel gewoon afzetten met hekken via de hoofdingang en camera bewaakt. Het nadeel van deze oplossing is dat je kans maakt dat het vandalisme zich verplaatst.

    • In het centrum , was sprake van een slooproute ! Men kon er de klok op gelijk zetten, dat er op deze route na sluitingstijd van de cafè,s de zaken aan gort werden geslagen dan wel getrapt.

   • Dan heeft RB zeker nog nooit in de stegen en in de parkeergarage rondom het centrum geroken. De stegen daar , zijn niet voor niets afgezet met hekken. En de parkeergarage is s,nachts gesloten. Alleen daarom al.

    • en hoe was de situatie na het afzetten met hekken?
     hier kunnen ze een lering uit trekken, als het in het centrum geholpen heeft dan is het simpel op te lossen op Willemsoord?

     • Toen stonden ze gewoon tegen de hekken en straathoeken te pissen. Je lost het daar niet mee op , je verplaatst het probleem alleen maar . Net als de slooproute. Voorheen , bleef er geen bloembak of autospiegel/antenne heel op die slooproutes. Met het verplaatsen van de horeca , is het probleem van wildplassen en de slooproutes ook verplaatst.

     • dus zoals ik al eerder gemeld heb op deze site een betere handhaving nodig in deze gemeente ipv de slappe hap die we nu overbetaald hebben rondlopen …….

 5. afgezien dat de hoeveelheid horeca de opzet ,,willemsoord,, teniet doet,ontstaat er een gezags verhouding die het ondernemerschap aantast.
  Is het stadsbestuur eigen hier,op kleine dingen met sancties dreigen en uitvoeren,en de grote dingen zonder draagkracht klakkeloos uitvoeren.
  Vele voorbeelden zijn er inmiddels van.

 6. Het begint er prima uit te zien allemaal. Er zijn wat onhandigheden die nog, ongetwijfeld, aangepakt gaan worden. Vanuit voortschrijdend inzicht gaat dat goed komen. Zo gaat dat met dit soort projecten. Jammer dat het gemeentehuis hier komt. Een groot pand wordt in beslag genomen dat daardoor niet meer aangeboden kan worden aan investeerders om nog meer vertier voor jong en minder jong te realiseren. Vooral ben ik verbaasd over die selectieve verontwaardiging betreffende het wildplassen. Tuurlijk het is niet goed en het stinkt. Er moet wat mee gedaan worden. Maar wie……… heeft er nooit wild geplast in zijn jeugdige stapavonden?

 7. Met verschillende maten meten op Willemsoord?
  Aan de Weststraat zijde staan diversen parasols met koffie en bier merken.

Comments are closed.