Platenbeurs op een terras in Julianadorp

1

Julianadorp – Eetcafé ’t Juffertje organiseert zondag 1 september, in samenwerking met platenzaak Juicy Records, de eerste echte platenbeurs van Den Helder. Onder de noemer “Ribs ’n Records” kan de bezoeker van 12.00 tot 18.00 uur op het event snuffelen door tal van LP’s, genieten van live muziek en smullen van overheerlijke spareribs!

Sinds de start van Juicy Records, begin maart dit jaar, lijkt het vinyl-virus zich ook in de Noordkop verder te verspreiden. Vader en zoon draaien elke zaterdag op volle toeren en de LP’s zijn niet aan te slepen. Mario Koopman van Juicy Records: “Het is fantastisch om te zien dat de LP ook hier weer helemaal terug is. Naast onze platenzaak kon een platenbeurs dan ook niet ontbreken”.

Voor zover ze zelf weten is er nog niet eerder in Julianadorp een platenbeurs georganiseerd. “Het betreft dus een heuse primeur. En dat alles te danken aan Eetcafé ’t Juffertje die met het initiatief kwam.” Annemarie Gooijer van Eetcafé ’t Juffertje: “Ribs ’n Records zal een dag worden waarin alles samenkomt waar ’t Juffertje voor staat: Ribs, bier en lekkere (live) muziek. En bij een gemoedelijk en laagdrempelig eetcafé als de onze, horen LP’s helemaal thuis.”

Op het terras
Het event is gratis en wordt op het terras van Eetcafé ’t Juffertje (De Keizerskroon 1, 1787 BM Julianadorp) georganiseerd. Er worden door verschillende platenhandelaren diverse LP’s aangeboden in verschillende genres. Van Soul, Blues & Funk tot Rock, Pop en Metal. Arthur Ebeling en Ronald de Jong zullen de live muziek voor hun rekening nemen. Arthur is Neerlands best bewaarde muzikale geheim. Wereldberoemd onder collega-muzikanten vanwege zijn eigenwijze en toch zeer toegankelijke songs en zijn bijzondere beheersing van de Gretsch gitaar. Al jaren een graag geziene gast op Oerol en de Parade en hij speelde al eens op het North Sea Jazz Festival, maar ook op andere internationale jazz- en bluesfestivals. Samen met Ronald, genomineerd voor beste blues bassist van 2010, laat hun muziek zich het beste omschrijven als Rhythm & Happy-Blues met een Jazzy sausje.

1 REACTIE

Comments are closed.