Respectloze acties op begraafplaats

17

Den Helder – Op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan is vorige week een oneerbiedige situatie aangetroffen. Een van de beheerders van de begraafplaats constateerde tijdens zijn ronde over het kerkhof dat van diverse kindergraven knuffels waren gehaald. Ook zag hij dat er haaks voor één graf lange spijkers waren ingegraven, met de scherpe punt naar boven.

Ook lagen meerdere prullenbakken omver en aan de achterkant van de begraafplaats zijn blikken bier en plastic tassen aangetroffen. Deze acties tonen weinig respect. Een begraafplaats is een plaats van stilte, eerbied en respect voor overledenen. De komende tijd wordt extra toezicht gehouden, zo meldt de gemeente.

Ziet u verdachte situaties op en rond de algemene begraafplaats? Neem dan contact op met de politie: 0900-8844 of bel bij spoed 112. Heeft u kennis van de bovenstaande gepleegde acties? Neem ook dan contact op met de politie.

17 REACTIES

 1. Wat een nutteloos bestaan moet je hebben om uiterst trieste acties als dit op een begraafplaats te doen. Ik hoop dat de persoon dit leest en bij zichzelf afvraagt waar het fout is gegaan in zijn leven.

 2. Ik zeg, kom maar op met die camera beelden! En daar niet weken/maanden mee wachten. Ik ga er een beetje van uit dat het jongeren zijn geweest (en nu is haardracht, postuur, kleding, schoeisel, verblijfplaats, etc. nog actueel).

 3. Uit het artikel maak ik op dat het blijkbaar om meerdere personen gaat die hier zonder respect op de begraafplaats verblijven overdag en in de nacht. Ziekelijke geesten die met hun handen niet van de graven kunnen afblijven met het vernielen van kindergraven en vuilnisbakken en dit is een aanname ook in de nacht hier hun bivak betrekken om hun voorraad bier weg te werken. Kijk dit noem ik echt een Taak voor Handhaving en Toezicht.

 4. Alles moest toch open , ook s,nachts ? Net als donkere duinen ! . Moet je eens gaan kijken , wat voor een klerezooi aan blikjes en lege verpakkingen daar tussen de bomen ligt. Boswachter en toezicht weg bezuiningd, en de vrijbeief om er een teringzooitje van te trappen is afgegeven.

  • Gemeente begraafplaats is geopend van 08.00-20.00. Openen en sluiten gebeurd door Deko alarm.De laatste dagen zie ik ze ook overdag op onregelmatige momenten.Uit ervaring weetvik helaas dat het kerkhof en de naaste omgeving regelmatig gebruikt wordt door “hangjeugd” , zwervers en junks.

   • Daar zeg je wat , openen en sluiten….. Kijken ze ook of er iemand achter blijft voor ze gaan sluiten ? of komen ze aanrijden, gooien ze het hek dicht en rijden weer weg .

 5. Dit soort tuig moeten ze minstens 1 jaar opsluiten in een opvoedingsgesticht c.q. tuchthuis.
  En ze tijdens die opsluiting beide kerkhoven spic en span laten onderhouden.
  Maar helaas zal het in deze knuffelmaatschappij niet gebeuren,aai over het bolletje en ga maar wwer en nooit meer doen hoor jongens.
  Dit is de tendens tegenwoordig bij Halt en die softe sociale werkers.
  Spijkerhard aanpakken dit tuig!!!
  In dit geval een anonieme reactie

  • waarschijnlijk jongeren die een slechte jeugd gehad hebben en daardoor wat baldadig zijn, die moeten we opvangen, belonen en daarnaast nog heel fijn knuffelen maar vooral niet straffen,

 6. @SVB dat zie je hier wel vaker. Combinatie van tokkie niveau en verhoogd drank en drugsgebruik.

 7. In Den Helder hebben we nogal wat ouderen (scootmobielers). Is het misschien een idee om te gaan posten (bij elkaar komen) bij de begraafplaatsen, vaak doen ogen genoeg. Uiteraard moet de gemeente ook iets gaan doen, de grafrechten moeten toch ergens voor worden ingezet. Zet een camerasysteem op waarmee je een goed beeld krijgt van wat er gebeurt in de paden. Wellicht een idee om speciale subsidiebanen te creëren waarbij je begraafplaatswachters aanstelt.

  • er zitten al 320 subsidie banen duimen te draaien op Bijlweg en Verkeerstorenweg, daar kunnen er wel een paar van de begraafplaatsen en zo voorts in de gaten houden

  • Scootmobielen redden het waarschijnlijk niet op de kiezelpaden van de begraafplaats Hijneken, net zoals het voor ouderen met een rollator een kansloze onderneming is ….; “KIEZELPADEN !”, ook zo’n slim idee van de gemeente Den Helder.

 8. Als ze die lui tepakken krijgen kunnen ze aan klagen voor grafschennis staat 10 jaar voor

Comments are closed.