Speelnetten De Schooten verdwijnen

23

Den Helder – De ruimtenetten (speelgelegenheid) aan het Van Der Vaartplantsoen in De Schooten hebben hun langste tijd gehad: na 22 jaar worden ze donderdag verwijderd.

Ze voldoen niet meer aan de veiligheidsnormen. De kabels beginnen te rafelen en breken door. De gemeente heeft het afgelopen jaar al drie keer reparaties laten uitvoeren maar de netten zijn nu echt op.

Helaas voor de kinderen uit de buurt komt er dit jaar in ieder geval geen ander speeltoestel voor in de plaats. Of dat komend jaar het geval is, hangt af van het beschikbare budget.

23 REACTIES

 1. Wanneer je na een geruime tijd weet i.v.m. reparaties van de netten van dit speeltoestel dat het aan vervanging toe is ga je er naar mijn weten ook uit dat er een budget voor vrij gemaakt moet worden. Wel vreemd dat er voor andere zaken in Den Helder wel geld is maar voor de Jeugd die onze toekomst is geen beschikbaar budget te vinden is en het is vooruit zien en een aanname maar binnen een jaar zou dit veld ( zandbak) na het verwijderen van het speeltoestel wel eens kunnen veranderen in iets wat niemand wil.

  • en zo zijn er honderden voorbeelden in deze stad ed.
   geld dat weggesmeten is aan zaken waar de stad nimmer beter van is geworden, of zal worden.
   asielzoekers, willemsoord, z.g. kunstwerken en hun hutjes…..
   de jeugd is weer de pisang.

 2. Misschien kan de Kolderbolder in het Van der Vaartplantsoen worden ingegraven, dan kunnen de kinderen daar, er op een ”speelse manier” onderdoor rennen. 😉

 3. Ze weten dus al een tijdje dat de netten aan het eindje van hun tijd waren, maar er is nooit geld opzij gezet voor vervanging?
  Normaal gesproken maak je elk jaar een investeringsbegroting van zaken die aan vervanging toe zijn, en daar maak je geld voor vrij. Weer een voorbeeld van het slechte beleid hier in Den Helder.

 4. Onze nietsnutten in de het gemeentehuis vinden een betonnen uitkijkplank op de dijk van een paar miljoen belangrijker.

 5. Je moet in Den Helder als een Bok op een Haverkist de boel in de gaten blijven houden want voor je het weet maken ze een nieuw bestemmingsplan in het Gemeentehuis ‘binnen een jaar’ voor dit gebied en dan is de reden: “Wij hebben moeten constateren dat er geen jeugd hier meer speelt c.q. gebruik meer van maakt van deze speelplek en zodanig is vervuild dat wij niet anders zien om hier woningen te gaan bouwen om het een betere invulling te geven”. Het is een aanname maar in Den Helder weet je maar nooit en dan kan je gerust zeggen: “Er is behoorlijk Vaart achtergezet in dit Plantsoen!” want dan mag de jeugd achter het net vissen.

  • Dat u woningbouwplanning als voorbeeld neemt, kan als een onbewuste Freudiaanse pop-up-ingeving worden beschouwd.
   Bij veel Nieuwediepers zit deze onbewuste link in hun brein ingebed; de uitleg kan ik eenvoudig houden:
   Het grootste deel van onze burgers beseft namelijk onuitgesproken, dat de stad niet door B&W en de gemeenteraad, maar door de ‘samenwerkende partners’ wordt bestuurd. 😉

   • Frdrk, Het zal mij niet in dank worden afgenomen i.v.m. mijn vermoeden over dit gebied en dat er ook helemaal geen speeltoestel voor terug komt. Goed het is een aanname maar de waarheid mag ook geschreven en gezegd worden en wanneer deze oudere jongen gelijk heeft gaan wij dat zeker binnen een jaar mee maken gezien de uitleg van de Gemeente Den Helder.

    • Hr Schotman, het hele verhaal lezende en uw aanname , duidt erop , dat het speeltoestel voor de gemeente te vroeg is bezweken. Gezien de reparatie’s aan het toestel , heeft de gemeente tot het uiterste geprobeerd, dat ding in ” bedrijf “te houden voordat eventuele plannen met dat gebied naar buiten mochten komen.

     • Hr. Frdrk. Zoals U al schrijft er is al drie jaar bekend dat dit toestel aan vervanging toe is. Dan heeft men bij de Gemeente ruim de tijd gehad om eventueel een subsidie aanvraag te doen bij: “Jantje Beton” om een ander speeltoestel neer te zetten c.q. te vervangen waar men ook in het verleden al eens geld hebben gevraagd en gekregen voor allerlei speeltoestellen in Den Helder en deze organisatie is altijd bereid om een leuk idee te omarmen en hier geld voor vrij te maken want bij hun is het nog zo: “De Jeugd heeft de toekomst”. Dus blijf ik bij mijn twijfel over de berichtgeving van de Gemeente.

 6. En idereen maar klagen dat de jeugd niet meer buiten speelt dat ze teveel achter de apparaten zitten .vroeger met mijn zoons veel geweest nu met kleinkinderen ook vaak .
  Prima dat ze ze weg halen omdat de veiligheid in gedrang komt maar plaats er dan iets anders voor terug.het geld is er wel in den helder maar word weer besteed aan andere dingen .

  • zal met die 700 bomen hetzelfde gaan, ze zeggen dat ze gaan her-planten maar het geld zal wel weer opgaan aan prestigeprojectjes van pizzakoerier en consorten, hier in ieder geval 36 trottoirtegels teruggekregen voor een gekapte iep…..

 7. Wat jammer dat er niets voor terug komt, ik lees in het NHD dat er geen geld voor is. Kan er niets van de jaarlijkse steun aan de Kampanje afgehaald worden?
  Of van het “park” dat komt aan de Polderweg/Prins Hendriklaan onder het mom van “DE STAD WORDT VERRIJKT MET EEN GROENZONE DIE LUCHT EN RUIMTE GEEFT IN HET STEDELIJK WEEFSEL.”

 8. Wanneer ik mijn ouders bezoek fiets ik regelmatig op het fietspad bij de Gastronoom. Ik denk dan vaak terug aan mijn jeugdjaren op de Torpschool. Als ik kinderen zie spelen, denk ik dan altijd; “er is in ieder geval iets moois voor teruggekomen”. Vermoedelijk is al lang bekend wat de bestemming gaat worden. Mogelijk gaat er een uitbreiding plaatsvinden van de behuizing van het Princenhoff en het Van der Vaartplantsoen. In rap tempo is het groen aan het verplaatsen tot slechts een strook aan de zuidkant van onze stad.

  Ze (de beleidsbepalers) zijn onze jeugd aan het vergeten. Vooral de groep 15 t/m 18 jaar. Een levensfase waarin een ieder volop aan het experimenteren is met keuzemogelijkheden. Het alcoholverbod tot 18 jaar (waar ik wel voorstander van was maar wellicht dienen we iets water bij de wijn te doen) heeft de vervelende bijwerking dat genoemde doelgroep zich in de schaduw van de stad gaat begeven. Met twee kratjes bier op een begraafplaats chillen. En natuurlijk vervagen de normen na 10 bier.

  Vooralsnog heb ik ook geen oplossing. Misschien een leuke uitdaging voor de ideeënmarkt van 18 september https://denhelderactueel.nl/2019/07/raad-houdt-ideeenmarkt-voor-inwoners/

 9. Wanneer ik mijn ouders bezoek fiets ik regelmatig op het fietspad bij de Gastronoom. Ik denk dan vaak terug aan mijn jeugdjaren op de Torpschool. Als ik kinderen zie spelen, denk ik dan altijd; “er is in ieder geval iets moois voor teruggekomen”. Vermoedelijk is al lang bekend wat de bestemming gaat worden. Mogelijk gaat er een uitbreiding plaatsvinden van de behuizing van het Princenhoff en het Van der Vaartplantsoen. In rap tempo is het groen aan het verplaatsen tot slechts een strook aan de zuidkant van onze stad.

  Ze (de beleidsbepalers) zijn onze jeugd aan het vergeten. Vooral de groep 15 t/m 18 jaar. Een levensfase waarin een ieder volop aan het experimenteren is met keuzemogelijkheden. Het alcoholverbod tot 18 jaar heeft de vervelende bijwerking dat genoemde doelgroep zich in de schaduw van de stad gaat begeven. Met twee kratjes bier op een begraafplaats chillen. En natuurlijk vervagen de normen na 10 bier.

  Vooralsnog heb ik ook geen oplossing. Misschien een leuke uitdaging voor de ideeënmarkt van 18 september https://denhelderactueel.nl/2019/07/raad-houdt-ideeenmarkt-voor-inwoners/

 10. Ideeënmarkt? Gewoon een zoethoudertje zodat ze (gemeente en cons.) later kunnen zeggen dat je het op deze markt had kunnen ventileren. Dus spelen ze het terug met woorden ” als niets gemeld, geen voorstellen door de burgers enz.” Niemand moet deze z.g. markt bezoeken en iets ter tafel brengen. Alles is voor de bühne.

  • Kobus, Aan elk idee hangt een prijskaartje en als er nu al geen geld c.q. budget is voor een speeltoestel vraag ik mij af wat zo’n markt dan nog voor zin heeft met andere woorden: “Het was een leuk idee maar helaas is de bekostiging te duur en wij bedanken U voor uw medewerking en wensen U in de toekomst nog eens terug te zien”.

   • Precies, of je nu wel of niet komt opdagen, met of zonder ideeën, de gemeente zit altijd goed met haar ‘we doen aan burgerparticipatie’ verhaal.

   • Erg negatief dit. Goede ideeën, in deze kwestie (jongeren 15 tot 18) zijn altijd welkom. Budget is een kwestie van labelen. Met andere woorden; ik geloof dat elk goed idee kan rekenen op financiering.

    • goede ideeën van burgers verdwijnen zo de prullenmand in bij deze gemeente
     alleen de waanideeën van pizzakoerier en kornuiten maken kans hier

    • @ED, budget een kwestie van labelen? Even recapituleren: deze netten zijn 22 jaar oud, ze zijn al drie jaar bezig met repareren, ze worden nu verwijdert en of er volgend jaar iets voor terug komt hangt af van het budget. Men zag het dus jaren geleden al aankomen, en dat is afgezien van de verwachte leeftijd van die netten (!), maar men heeft niets gedaan, niet jaarlijks een x bedrag gereserveerd, geen omvraag in de buurt wat men graag zou willen hebben als vervanging, helemaal niets. Er komt op dit moment niets terug en volgend jaar wordt al bij voorbaat afgehouden met: hangt af van het beschikbare budget. Met andere woorden: de jeugd zoekt het maar uit terwijl de gemeente met miljoenen strooit voor een wip-wap hier en een stadhuis daar. Is dat negatief of is dat realisme?

Comments are closed.