Tesfu derde in Hem

0

Onder zeer warme omstandigheden vond zondag de Hemmeromloop plaats. In een sterk deelnemersveld behaalden Fimon Tesfu en Luca Assorgia van SV Sportlust respectievelijk een derde en een vijfde plaats.

Het parcours bestond uit drie ronden. Als snel ontstond er een kopgroep van drie man, waaronder de latere winnaar Hillary Kipkoech uit Kenia en nummer twee Yannick Michiels uit België. Tesfu en Assorgia zaten tot de laatste ronde in een achtervolgende groep van zes man. In de laatste ronden versnelden zij en liepen weg van de rest.

Inmiddels was Kipkoech uit de kopgroep weggelopen en vielen zijn medelopers wat terug. Aan het eind van de race versnelde Tesfu en wist de teruggevallen Edwin de Vries nog te passeren, waardoor hij met drie seconden voorsprong derde werd in 31.25 en de nummer twee Michiels tot op vier seconden naderde. Assorgia werd uiteindelijk vijfde in 31.44 en tweede Nederlander achter de Vries. Clubgenote Lucienne Groenendijk werd eerste bij de vrouwen 45.