Toch een zonnetje voor Vis op de Plint

3

Den Helder – Nooit iets te doen in Den Helder, maar toch is er ook dit weekend weer een evenement dat dankzij het succes in de twee voorgaande jaren op herhaling mag. Voor de derde keer “Vis op de Plint”, dat zijn naam te danken heeft aan de oude benaming van de kade waar het evenement plaatsvindt.

Naast de vertrouwde terrassen van Kade 60, Njoy, Kunst & Kitchen, Stoom en KeyKeg Café is er ook een aantal Foodtrucks met vers gerookte, gegrilde of gebakken vis. Ook de Ambachtelijke Broodbakker Brandhof uit Dwingelo is weer aanwezig met zijn zware houtoven. Jeroen Hessen met zijn Zeezicht Catering Bedrijf staat onder andere garant voor een lekker broodje tonijn en Toko Maja serveert vishapjes uit Indonesië.

Gaby van Etten van Lunch & Grand Café Njoy heeft ook dit jaar de organisatie in handen. Daarbij kan ze niet zonder een vast team van vrijwilligers die haar met raad en daad ondersteunen. Daarnaast maakt ze dankbaar gebruik van oud-havenmeester en evenementencoördinator Hans Greveling, die vooral de technische aspecten en mogelijkheden van Willemsoord kent. Naast de vrijwilligers zijn er EHBO-ers en Beveiligers aanwezig om het evenement in goede banen te leiden.

Muzikanten
Eerder in de week werden visnetten en vlaggetjes opgehangen. Buitenbars en extra zitjes kregen een goede plek. Water Sport Club Breewijd levert het ponton waar de muzikanten bij toerbeurt de menigte toezongen. Op zaterdagmiddag trokken de wolken weg en kwam het Helders zonnetje het decor opwarmen. Veel bezoekers wisten de weg naar de Plint te vinden en genoten van een hapje en een drankje of luisterden naar het Nederlandse repertoire van de zangers Lars Groenink, Lytse Hille, Roy Verlaat, Vester Weert, Frans Schouten, Andre Kooistra en Theo Kruize.

Naast “Vis op de Plint” is er in Den Helder meer te beleven. Zo wordt zondagmiddag voor de deur van Café Woud, aan de Binnenhaven, de jaarlijkse sloepenrace gehouden. Bezoekers van het evenement worden van harte uitgenodigd om de roeiers te komen toe juichen. “Vis op de Plint” is nog de hele zondagmiddag te bezoeken.

3 REACTIES

  1. Jammer dat ik het anders ervaren heb.misschien waren mijn verwachtingen te hoog
    Volgend jaar opnieuw proberen

  2. Richtig toll. Sa kommt Urlaubsfeeling auf! Wir haben es genossen und fanden gerade die musikalische Unterhaltung einfach super. Holländische Schlager! Herrlich! Ein Besuch lohnt sich!

Comments are closed.