Twee Julianadorper gewichtheffers op podium WK masters

0

Julianadorp – De 71-jarige Dick van Ladesteijn van North West Weightlifting Den Helder won afgelopen weekeinde brons op het WK gewichtheffen voor Masters in Montreal, in de klasse mannen 69-74 jaar. Met de vierdaagse van Nijmegen nog in de benen en een jetlag van de lange reis heeft hij toch de gestelde doelen behaald. In het onderdeel trekken haalde hij 45 kilogram, waardoor hij een veilige marge had om het in het onderdeel stoten af te maken. Het was voor Dick een leuk en succesvol Canadees avontuur.

Adela Pijcke, 54 jaar en de trainer van North West WEightlifting Den Helder, haalde goud in de klasse dames 50-54 tot 59kilogram. Zij heeft hiermee alle titels dit jaar op haar naam gezet: Nederlands, Europees en wereldkampioen en gouden medaille winnares op de European masters games. Adela zat in een zware groep met veel Amerikaans en Canadees geweld.

Zij won het onderdeel trekken met 2 kilo verschil. Haar coach en echtgenoot Harold Pijcke kon daardoor een afwachtende strategie toepassen. Een voor een vielen concurrenten af. Uiteindelijk wist zij met 65 kilogram stoten de titel veilig te stellen. Door de jury en kenners in de zaal werd zij geroemd om haar superieure techniek.

In mei 2020 vindt het EK gewichtheffen plaats in sporthal Quelderduijn in Den Helder. Een ieder kan dan met eigen ogen deze geweldenaren aanschouwen.