Twee personen gestoken in binnenstad, politie verricht aanhoudingen (update 2)

21

Den Helder – Bij een steekpartij in het centrum van Den Helder zijn maandagmiddag twee gewonden gevallen.

Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. Wel kan een woordvoerder van de politie bevestigen dat er twee gewonden zijn. Het zou gaan om een man en een vrouw. Zij werden neergestoken in de Spoorstraat. Een traumahelikopter en twee ambulances kwamen ter plaatse. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Na de steekpartij zou de dader richting de McDonald’s zijn gerend, blijkt uit de Burgernet-melding. Het zou gaan (vermoedelijk, volgens de politie) om een man met Antilliaanse achtergrond. Hij draagt een licht shirt dat onder het bloed zit. Ook het parkeerterrein aan het Breewaterplein werd afgezet.

Rond half zeven liet de politie weten dat er mogelijk nog een tweede verdachte is. Rond half acht kwam de melding dat twee personen als verdachte zijn aangehouden.

Foto’s: Inter Visual Studio / Lindsay Zoetelief

21 REACTIES

 1. Een Antilliaan… Verrassend. Ben zo klaar met deze groepering. Noem mij 15 Antillianen die werken. Ik daag u uit. Noem mij er eens 15 met werkgever en arbeidsverband. Antillianen, draag je steentje bij aan de samenleving; schaam u anders. Zelfde geldt voor de Marokkanen. Ook oververtegenwoordigd in de criminaliteit. Bah.

  • krijg de tyfus !!! Ik ben een fucking antiliaan en werk sinds dat ik 12 jaar was!! Wat ben jij een lelijk persoon. Antilianen zijn t zogenaamd altijd terwijl seriemoordenaars 80% blanke vieze lelijke mannen zijn. Waarschijnlijk net als jij! Denken dat je beter bent dan een ander. Bitch please

  • Ik ken wel meer als 15 Antillianen die werken, gewoon 36-40 uur bij oa de marine, in de zorg, in de detailhandel en ook bij een grote multinational op de afdeling export.
   We hebben in Den Helder een grote Antilliaanse gemeenschap, maar om iedereen over één kam te scheren vind ik te ver gaan, zelfs discriminerend.
   Wat verder opvalt is dat bij Antilliaanse verdachten, meteen wordt gezegd dat het een Antilliaan is. Zelfs bij de blanke Nederlanders word er gezegd dat het om een blanke verdachte gaat. Maar als er asielzoekers betrokken zijn bij criminaliteit word er niks over hun afkomst gezegd. Want dat moet in de doofpot blijven.

 2. Ja blanke Nederlanders doen zoiets natuurlijk niet.Die lopen om die tijd niet in de stad want ze zijn allemaal aan het werk.

   • Jazeker vandaar mijn verhaal.Begrijpend lezen is ook een vak,maar ik wil het altijd toelichten hoor,geen probleem.Maar misschien had die Antilliaan wel een bloedneus.Zegt dus weer helemaal niks dat bericht.Maar het is wel weer voer voor de Helderse Racisten ! niet alle Antillianen zijn slecht en ik ken er zat die gewoon werken voor hun geld.Niet alle Nederlanders zijn ” Tokkies ” om in R B termen te blijven.

 3. Aan het Breewaterplein , is geen parkeerterrein. Foto laat de kruising Spoorstraat/Spuistraat/Wezenstraat zien. Aan de Spuistraat, is wel een parkeer terrein.

  • Breewaterplein is ook niet in de richting van de McDonalds vanaf de plaats wat is afgezet op de foto’s dan lijkt mij de Spuistraat of de Prinshendriklaan veel aannemelijker om af te zetten

   • De foto is Spoorstraat en uiteraard niet Breewaterstraat, maar dat wordt ook nergens beweerd. Afgezet werd later het parkeerterrein achter de Beatrix- en Keizerstraat. Dat heet (toch?) Breewaterplein.

    • Ook Ronald, daar heb je gelijk in . Maar meer voor de hand liggend , gezien de foto , werd waarschijnlijk het horeca Breewaterplein bedoeld.

     • Door al het gesloop in de afgelopen jaren, is het in de volksmond Breewaterplein gaan heten, maar In werkelijkheid , heeft daar in het verleden de Vosstraat gelegen.. Vanuit de Beatrixstraat Bij v/d Lem ging je de Wezenstraat in , en via de Vosstraat naar de Breewaterstraat. Die hoek , is helemaal gesloopt. De open ruimte die daardoor ontstond, is gebruikt voor het aanleggen van het huidige parkeerterrein. Dat is in de volksmond Breewaterplein gaan heten.

 4. Niet alle Antillianen over 1 kam scheren, ik ken er dan wel maar 1, maar die werkt wel keihard voor zijn geld.

 5. Ow @ED, Een rasistische opmerking….. Verassend. Ben zo klaar met reacties van die groep.

  Prachtig dat dramatische: “Ik daag u uit. Noem mij er eens 15 met werkgever en arbeidsverband”

  Ik ken een legio aan eerste en tweede generatie Antillianen en Marrokanen die gewoon een baan hebben, Nederlands machtig zijn als en een bijdrage aan onze samenleving leveren. Van de dame die in onze supermarkt bij de kassa werkt tot Hoogleraar die bezig is met onderzoek naar genetische markeringen om kanker beter op te kunnen sporen. Kan er wel bij melden dat zij continu geconfronteerd worden met mensen zoals Ed die zodra zij het kleurtje zien of horen hun oordeel al paraat hebben……. Ter contrast ik ken ook plenty “blanke” ofwel zogenaamde “echte nederlanders” die aan geen van deze 3 kenmerken voldoen.

  Denk dat psychische instabiliteit een grotere bijdrage heeft dan de kleur van zijn huid. Uitsluiten van genetische zaken die bijgedragen hebben aan dit voorval is lastig maar van betere huideigen zonbescherming ga je geen mensen neersteken. Er zijn in het verleden ook Antiliaanen geweest die de nobel prijs voor de vrede hebben gewonnen. Wetenschap heeft decenia geleden al bewezen dat meer van het aminozuur tyrosine aka Melanine niet bij draagt aan crimineel gedrag.

  Ik ben zo blank als een melkfles, mijn familie stamboom is tot het jaar 1400 te herleiden en ben dus een volledige kaaskop. Genetisch gezien verschil ik, net als jij, gemiddeld minder dan 0.01% van mijn gekleurde medemens. Even een uil oplaten: 125.000 jaar geleden kwam de eerste mens uit AFRIKA, ieder mens vandaag de dag heeft zijn origine in Afrika en genetisch gezien is er maximaal 0.4% variatie in de c.q. 2900 genen die mijn DNA opmaken. Het kleurtje is een minescuul deel hiervan

  Zelfs als je niet in migratie en evolutie gelooft……Nederland is sinds de romeinse tijd al multicultureel, 200 jaar na het einde van de slavernij en kolonisatie en in een tijd van wetenschap de maatstaaf is toch nog dit soort opmerkingen van landgenoten…… Bah

 6. Nou ja zeg… mijn beste vriendin is van Antilliaanse komaf, geboren op Curacao en opgegroeid in Den Helder. Ze heeft nu een topfunctie met bijbehorend salaris op de Amsterdamse Zuidas. Haar Antilliaanse ouders, zussen en aanhang werken allemaal. Vrouwen werken zelfs fulltime. En zo zijn er nog veel meer Antilliaanse gezinnen in Den Helder die hun steentje echt wel bijdragen. Het slaat nergens op om dit incident te associëren met werkloze Antillianen (of Marokkanen), ik vind het zelfs racistisch. Er zijn ook heeeeel veel blanke Nederlanders met uitkering hoor, die niet vies zijn van wat bijverdiensten op illegale wijze…

  • HmSomen je bent een moraalridder. En je denkt dat je deugt maar je draagt juist bij aan het wegkijken waardoor de problemen alsmaar groter worden.
   Statistisch gezien zijn allochtonen of het nou Marokkanen of Antillianen zijn veel crimineler en vaker werkloos dan echte Nederlanders.
   En mensen zijn dat terecht spuugzat. Ook dit soort geintjes als vanmiddag kosten de Nederlandse belastingbetaler bakken met geld.

  • Vanmiddag rond half 3 of 3 uur zag ik ook een traumahelikopter landen. In de buurt van het zwembad zo leek het.
   Weet iemand waarvoor dat was?
   Er staat nergens wat vermeld, zelfs niet op 112 meldingen.

 7. @Lotte S wat achterlijk dat jij dat racistisch vindt. Omdat jij een vriendinnetje kent die daar vandaan komt en een goede baan hebt mag je niks meer zeggen over Antillianen?

  Het is gewoon een feit dat Antillianen veel crimineler zijn. Dus is het logisch dat door dit incident daar aan gerefereerd wordt. En het is pas racistisch als je zegt dat alle negers crimineel zijn en niet deugen, of iets in die trant. Maar dat lees ik nergens.

 8. Ik heb twee ” Westpunters ” aka Antiliaanse Knoeke honden.De beste en liefste antillianen die je je maar kan wensen.

Comments are closed.