Veteranendag weer gezellige bijeenkomst

0

Den Helder – Hotel Den Helder stroomde vrijdagmiddag vol, een ware invasie van krasse knarren en ook jonge militairen. Veteranendag 2019 was met een kleine 800 deelnemers weer een gezellige samenkomst van maten bij een biertje. De indrukwekkende stilte van twee minuten werd afgesloten met het Wilhelmus. Het volkslied werd op trompet gespeeld door Jan Bosch, een politieman uit Zwolle die speciaal voor deze dag naar Den Helder kwam.

De dag werd geopend door Frits Piekhaar die namens de veteranencommissie van de gemeente sprak. Het geluid was dit jaar veel beter als vorig jaar, waardoor met meer aandacht naar de sprekers geluisterd werd. Wethouder Tjitske Biersteker was als waarnemend burgemeester aanwezig en sprak de aanwezigen toe. Net als een woordvoerder van de Marine viel haar de ‘verjonging’ van de veteranen op. Veteranendag 2019“Nog steeds komen er veteranen bij en dat benadrukt het belang van zo’n dag”, aldus de wethouder. Na het officiële gedeelte werd het al snel gezellig praten en ervaringen delen, het doel van de dag.

Lees verder op losdenhelder.nl.