Vrouw beroofd op station Zuid

13

Den Helder – De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die op zaterdagavond plaatsvond op het NS-station Zuid aan de Burgemeester Ritmeesterstraat. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Omstreeks 21.40 uur liep een 57-jarige vrouw uit Purmerend via een tunneltje naar spoor 1 van het station. In het tunneltje werd zij van achteren benaderd door een man, die de tas van de vrouw uit haar hand trok. De dader ging er rennend vandoor. In de tas zaten onder anderen een iPad en een GSM.

De dader is een man met een licht getint uiterlijk, een leeftijd van 20 tot 30 jaar en een lengte van ongeveer 1,65 meter. Hij had lichte baardgroei en donker haar. De man droeg donkere jeans en een donker grijze trui met capuchon. Het slachtoffer liep geen letsel op.

13 REACTIES

 1. Het wordt weer sneller donker en voor je het weet is het gajes er weer en zoals Frdrk al schrijft er is daar toch camera toezicht/bewaking of werkt dat spul niet! Deze mevrouw wens ik veel sterkte toe want ga er maar vanuit dat ze de volgende keer zich twee keer bedenkt om alleen door dit tunneltje te lopen en geef haar geen ongelijk.

 2. Mag dat tegenwoordig nog wel,zomaar schrijven dat deze zielenpoot licht getint is?
  Hopelijk gaat het met deze mevr een beetje goed.
  Heb in mijn omgeving ook een dame welke beroofd is geworden, 2 jaar terug en deze dame heeft daar ernstige psychische en lichamelijke klachten aan over gehouden.
  De dader kwam er met een taakstrafje en smartengeld betalen vanaf, wat deze dader nog steeds moet doen, met dank aan deze knuffelmaatschappij.!!!!
  In dit geval anoniem,want dit tuig weet je snel te vinden

 3. De camera’s zijn eind 2018 verwijderd omdat het volgens NS weer veilig genoeg was op station Zuid.
  Ik maak ‘s avonds allang geen gebruik meer van station Zuid, rij wel door naar het centrum om daar de bus of een taxi te pakken. Mijn fiets laat ik ook voor geen goud daar staan, het is er gewoon niet te vertrouwen.

  • ’t kan erger. Ga er vanuit dat ProRail dit heeft gedaan om deze camera’s te verwijderen op dit station maar erg slim kan ik het niet noemen want dieven zitten ook niet stil.

   • ProRail overlegt samen met NS waar cameratoezicht nodig is.
    Jammer dat de gemeente in 2018 een brainstormsessie heeft gehouden over hoe de omgeving van station Zuid in te richten, maar er dan weer niet over de veiligheid van de reizigers wordt gepraat.

    • Ik denk dat de NS en Prorail camera’s te duur vinden.
     En ze vinden winst maken belangrijker dan de veiligheid op de stations.

 4. De camera’s die daar geplaatst waren, waren mobile camera’s in verband met de vele vernielingen die daar gepleegd werden. Dat deze nu weggehaald zijn , getuigd van “”voortvarend””inzicht. Het gebeuren bewijst , dat station zuid een onveilige omgeving is .

 5. Plaats bij het tunneltje bij zuid CAMERA’S! Dit station is zéér onveilig.

  Ik ga liever inchecken bij Centraal. Dan betaal ik maar iets meer.
  Ik haat een onveilig station als Zuid.
  En ik laat mijn fiets NOOIT langer van een paar uur staan hier!
  Als ik een dag of langer mijn fiets moet laten staan rijd ik naar Centraal(Eindpunt).
  Daar is een goede stalling.

Comments are closed.