Vrouw dreigde van dak te springen (update 2)

17

Den Helder – De hulpdiensten waren zondagmiddag druk met een incident bij het Bernhardplein, waar een vrouw van het dak van een gebouw dreigde te springen. Uiteindelijk lukte het de dame veilig en wel beneden te krijgen.

Een woordvoerster van de politie liet weten dat een onderhandelaar werd ingezet en ook een arrestatieteam kwam ter plaatse. “We doen er alles aan om mevrouw veilig naar beneden te krijgen”, liet de woordvoerster weten. Waarom de vrouw dreigde met springen is onbekend. De directe omgeving is een tijdje afgezet geweest.

Update 18.05 uur:
Een brandweerwagen met een specialistisch team dat onderweg was naar Den Helder om de politie bij te staan, kwam niet in de stad aan. Op de A7 vloog het voertuig in brand.

Update: 18.30 uur:
De vrouw is veilig beneden.

Foto’s: Inter Visual Studio / Marcel Barriel

17 REACTIES

 1. da’s toch wel op een heel erg ongelukkig moment dat zo’n voertuig pannen krijgt, hopelijk loopt het allemaal goed af

 2. Weer zelfde vrouw die dat al vorige keer ook probeer de dit is nu al 2 keer die moet echt nodig hulp hebben die vrouw

  • Natuurlijk heeft den helder een hoogwerker maar lees even goed de nieuwsberichten de ladderwagen uit Amsterdam had een sprongredder oo de wagen plus specialisten

   • vind het toch een vreemd verhaal, als die wagen geen pannen gehad had hadden ze die vrouw ruim anderhalf uur op het dak moeten houden totdat de sprongredder gearriveerd was?

   • Een sprongreddder is geschikt voor 15 meter hoog, dit gebouw was wel bijna 30 meter hoog. Arrestatieteam was een goede keuze.

   • Waarom heeft Den Helder geen sprongredder denk ik dan.
    En bij de 3e keer heb je die volgens mij niet eens nodig, want dan is je ‘persoonlijk budget’ toch wel zo’n beetje op lijkt mij ….

    Als we de Pinas nu gewoon laten staan waar hij staat, dan kan voor die 2 ton een sprongredder worden aangeschaft; misschien zelfs wel twee – hmm.. een ton per stuk – misschien zelfs wel 4 …. πŸ™‚

   • Dit is een sprongredder (voor wie het nog niet wist, waaronder ik zelf); kleine uitvoering voor hoogtes van 15 meter, maar voor grotere hoogtes zijn er ook grotere sprongredders.
    De ‘Specialisten’ laten zien en leggen u uit hoe het werkt ( niet geschikt voor verspringers πŸ˜‰ ) :

 3. Tweede of derde keer, blijkbaar heeft begeleiding na de vorige keren niet geholpen. Nu goede en gedwongen psychische hulp voor deze vrouw inzetten! … Iemand die echt uit het leven wil stappen zal niet om aandacht verlegen zitten. Denk je aan zelfmoord? Bel met 1-1-3 en houdt daarbij ook de mensen die achterblijven in je achterhoofd. Er zijn altijd mensen die om je geven!

  • waarom gedwongen psychische hulp voor deze vrouw inzetten?
   mag die mevrouw zelf niet beslissen?

   • Waarom zal β€˜onder curatele’ in het leven zijn geroepen? Je moest eens weten hoeveel mensen geestelijk niet capabel genoeg zijn om juiste beslissingen te nemen. Iets met gemeenteraad …

    • omdat er altijd bijdehandjes zijn die denken dat ze het beter weten, zich met anderen willen bemoeien en over andermans leven willen heersen? beetje snorremans praktijken

 4. Het is schijnbaar wel heel makkelijk , om daar op het dak te kunnen komen. Zeker ,als je leest dat het al de derde keer is dat die vrouw daar kon komen. Je zou toch kunnen verwachten, dat na de eerste keer , de toegang naar dat dak op de èèn of andere manier onmogelijk gemaakt zou zijn .

 5. Achter het gebouw aan de kant van de polderweg recht tegen over de Cronje straat kan je zo via de trap naar boven er staat geen hek of niks iedereen kan zo naar boven komen vind het ook een hele slechte bedoeling ze moeten gewoon een hek er om heen zetten want anders krijg je dit straks nog veel vaker

Comments are closed.