Weinig overmatige drinkers, Den Helder op 1

6

Den Helder – Het aantal mensen dat te veel drinkt valt in Den Helder reuze mee. Sterker: we staan op 1 op de ranglijst van gemeenten met de minste overmatige drinkers. Dit blijkt uit onderzoek van Afkickkliniekwijzer.nl.

De gemeente Den Helder staat op plek 1 in de top 20 gemeentes met de minste overmatige drinkers in de provincie Noord-Holland. Een overmatige drinker is gedefinieerd als iemand die per week meer dan 21 glazen alcohol drinkt (voor mannen). Voor vrouwen ligt de grens op meer dan veertien glazen per week. In de hele Kop van Noord-Holland blijft het overmatig alcoholgebruik binnen de perken. Met ‘slechts’ vijf procent teveel drinkende inwoners mag gemeente Den Helder zichzelf op basis van dit onderzoek een klein schouderklopje geven. In Schagen drinkt zes procent overmatig, in Hollands Kroon acht procent en op Texel elf procent. Het Waddeneiland scoort hiermee wel een 7e plaats in de provinciale top 10 van aantal probleemdrinkers.

Noord-Holland heeft overigens wel de bedenkelijke eer koploper te zijn van de lijst die aangeeft waar in Nederland de meeste ‘probleemdrinkers’ wonen. Liefst negen procent van alle volwassen drinkt hier overmatig. Met Bergen, Laren en Bloemendaal kent Noord-Holland zelfs drie gemeentes in de landelijke top 3 van de lijst van overmatig drankgebruik.

Den Helder telt volgens het onderzoek overigens ook veel (42 procent) inwoners die niet of hooguit 1 glas per dag drinken.

6 REACTIES

 1. of de gemiddelde Heldenaar neemt het niet zo nauw met het doorgeven van dit soort info aan wazige onderzoeksbureautjes ….. trouwens ben ook wel benieuwd hoe dit onderzoek tot stand is gekomen, ze hebben het aantal verkochte kratjes bier per supermarkt gedeeld door aantal inwoners boven de 18?

  • Klets niet, dat soort info wordt natuurlijk niet een enquete gekregen
   de cijfers komen van instellingen als de jellinek, breijder etc.

   • en hoe accuraat is dat dan wel?
    alleen de mensen die opgenomen zijn?
    maakt het nog meen een onzin onderzoek, zoals de meeste cijfers van de overheid…..

 2. De mannelijke zuipschuiten drinken op maandag 2 glazen, op alle andere dagen 3 glazen en de vrouwelijke Nieuwediepers drinken op maandag 1 glas en op alle andere dagen 2 glazen ? 😀
  Nee, er is in de breedte gewoon geen financiële draagkracht om de sapjes te bekostigen en Julianadorp geeft het uit in Schagen.

Comments are closed.