Zr.Ms. Groningen onderschept 470 kilo cocaïne

3

Den Helder – Het marineschip Zr.Ms. Groningen heeft in de avond van 30 juli 2019 een drugsvangst gedaan bij het uitvoeren van haar kustwachttaken.

Tijdens een patrouille van de Dash, het kustwachtvliegtuig, werd ten noorden van Aruba een verdachte boot ontdekt. Door de NH-90 helikopter aan boord van Zr.Ms. Groningen is het vaartuig tot stoppen gebracht en is er circa 470 kilogram cocaïne onderschept. De drugs en de opvarenden zijn de volgende ochtend overgedragen aan de kustwachtautoriteiten.

Zr.Ms. Groningen is sinds 20 april actief in het Caribisch gebied. Het schip dient als stationsschip om op te treden tijdens drugsbestrijdingsoperaties en bij humanitaire hulpverlening. Daarnaast is het schip inzetbaar voor diverse kustwachttaken in het Caribische gebied zoals het opsporen van illegale visserij, milieudelicten en de inzet tijdens reddingsoperaties. Voor het uitvoeren van deze taken is Zr.Ms. Groningen uitgerust met twee FRISC’s (snel onderscheppingsvaartuig) en een NH-90 helikopter.

3 REACTIES

  1. Waar is die andere 30 kilo?
    Als je in de normale wereld grote partijen koopt word dat meestal afgerond tot hele 100-tallen of te minste reken ze per 25 of 50 kg. Dus waarom zouden die drugsleverancier dat niet op de zelfde manier doen.
    Je ziet bij dit soort vondsten altijd vreemde cijfers van het aantal kg wat wordt gevonden.

    • Pas maar op met wat je hier beweerd. Voor het zelfde geld , kan deze uitspraak worden uitgelegd , als beschuldiging naar de Marine toe voor het achterover drukken van die dertig kilo .

Comments are closed.