Zwemtocht Den Helder – Texel uitgesteld

0

Den Helder – De zwemtocht Den Helder – Texel gaat morgen (zondag 11 augustus) niet door, zo heeft de organisatie zaterdag bekendgemaakt. Er wordt nu uitgeweken naar zaterdag 17 augustus.

“Om de zwemtocht te laten slagen zijn we gebonden aan het startmoment rond 12:00 uur. Reden hiervoor is een combinatie van factoren (stroming, getijden maar ook het moment op de dag) die het mogelijk maken om weg te kunnen zwemmen bij de kust. Buiten dit moment om is te gevaarlijk en onvoorspelbaar om de overtocht te kunnen maken. Op zondag 11 augustus is het niet mogelijk om op een ander moment te starten.”

“Op dit moment verwachten we op het startmoment windkracht 8 en een golfhoogte rond de 2,5 meter. Dat zijn omstandigheden waarbij wij als organisatie de veiligheid van de deelnemers, vrijwilligers en belangstellenden niet kunnen waarborgen. Het zijn bovendien omstandigheden waarbij de veiligheidsorganisaties om ons heen ons geen toestemming geven te starten. Wij balen ontzettend dit besluit te moeten nemen, maar kunnen niet anders.”

De nu geplande start is zaterdag 17 augustus om 17:00 uur.