Aktama mag naar de Industrieweg

88

Den Helder – Als het aan de gemeente Den Helder ligt kan coffeeshop Aktama verhuizen van de Koningstraat naar de Industrieweg. Het pand voldoet aan de criteria en lig niet middenin een woonomgeving. De zorgen van ondernemers in de omgeving worden meegenomen in het traject naar de definitieve vestiging.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft het college over het overleg dat recent met ondernemers en de coffeeshophouder heeft plaatsgevonden. Aan het pand wordt uitsluitend een nieuwe toegangsdeur voor de cliëntele gemaakt en boven de deur komt een naamsaanduiding van de coffeeshop. Voor het overige verandert er niets aan de gevel en de uitstraling van de bedrijfswoning.

De helft van het pand wordt ingericht als bedrijfswoning waar continue een personeelslid verblijft. Continu toezicht op straat in de omgeving van de coffeeshop wordt voortgezet, zoals de coffeeshop dit tot op heden ook op de locatie in de Koningstraat zelf uitvoert. Op overtreding van de huisregels wordt door de coffeeshop zelf gesanctioneerd.

Uitgiftebalie
De omgeving deed de suggestie om in de definitieve omgevingsvergunningaanvraag geen (inpandige) rookruimte op te nemen en alleen een uitgiftebalie te realiseren. De coffeeshophouder neemt dit in overweging. De omgeving heeft een petitie laten rondgaan tegen de komst van een coffeeshop op bedrijventerrein Westoever. Deze is door ruim veertig bedrijven getekend. Ze maken zich met name zorgen over de (verkeers)veiligheid op en rond de Industrieweg. Deze is nu al niet goed en de verwachting is dat dit door de komst van de coffeeshop zal verslechteren, ook door klanten die bij vertrek onder invloed zijn.

Vanuit de kant van de gemeente is aangegeven dat aan de verkeersveiligheid de nodige aandacht zal worden besteed. Bezien wordt of met verkeersdrempels of andere verkeersmaatregelen de situatie
verbeterd kan worden. De suggestie is besproken om het algehele gevoel van (on)veiligheid op en rond het bedrijventerrein Westoever meer integraal te benaderen. Vanuit de gemeente wordt het initiatief genomen hier met vertegenwoordigers van het bedrijventerrein over in gesprek te gaan en te bezien welke maatregelen hiervoor kunnen worden ingezet.

Vergunning
De coffeeshophouder zal nu de aanvraag omgevingsvergunning gaan indienen. De gemeente heeft in het overleg aangegeven dat zij voornemens is om deze vergunning te verlenen omdat de locatie aan de gestelde criteria voldoet en niet te midden van een woonomgeving ligt. De omgeving heeft van dit voornemen kennis genomen. Zij kunnen de komende tijd desgewenst beroep en bezwaar indienen tegen het verlenen van een omgevingsvergunning.

88 REACTIES

 1. Als buurtbewoner even te reageren op een van de zorgen van de ondernemers zou de coffeeshophouder een stel regel moeten opstellen met de tekst: “Prima dat U uw joint haalt bij ons in dit Huis maar roken doet U Thuis en niet voor dit Huis” want een tevreden roker is geen onruststoker.

  • Hiermee refereert u aan de rokers die ’s avonds hun jointje voor de deur van de coffeeshops in de Koningstraat roken, neem ik aan? U begrijpt dat dit over het algemeen uitgaanspubliek is dat niet meer binnen mag roken en het daarom maar op straat doet, alvorens weer in de een of andere kroeg binnen te lopen? Overdag, als de kroegen nog dicht zijn, wordt er ook niet voor de deur gerookt, ergo: als er geen kroegen in de buurt zijn is er geen enkele reden om voor de deur een jointje te roken! Daarnaast, als je een inpandige rookruimte hebt vervalt de reden om voor de deur te roken helemaal.
   Trouwens, je hebt er maar twee woonhuizen in de wijde omtrek, waarvan ik mij bij eentje afvraag of die wel echt bewoond is, de rest zijn bedrijven.

   • Monique_K. Mijn reactie is naar de Ondernemers gericht i.v.m. de petitie waarbij zij bang c.q. zorgen maken dat de kopers hun joint gaan roken buiten de coffeeshop of in de auto voor de deur op de parkeerplaats hun waar gaan op roken waardoor ze onder invloed van hun geest verruimde genot de weg op gaan en de verkeersveiligheid in gedrang zou kunnen komen over de Koningstraat heb ik dan ook geen woord over geschreven of gezegd want uitgaande van die reactie ben ik het volledig met U eens.

   • met een inpandige rookruimte zit je met verkeersveiligheid, hoe gaan de onder invloed zijnde gebruikers weer van deze locatie vandaan? vast niet lopend, maar met voertuigen die ze eigenlijk niet mogen besturen…..

   • Monique, die twee huizen, zijn niet meer bewoond. Daar komt juist de coffeeshop in. En jouw bewering , dat er overdag buiten de coffeeshops niet gerookt wordt op straat , kan gelijk naar het land der fabelen gestuurd worden. Er wordt wel degelijk buiten de shops op straat gerookt .Bovendien, zijn er nog maar drie horeca bedrijven in de Koningstraat , waarvan er twee ook overdag open zijn . Bovendien , lees ik in het stuk , weer de koeien met goudenhoorns beloften van de gemeente , die ze ook aan de bewoners van de Koningstraat en omgeving hebben gedaan. Beloften en maatregelen , die alleen op papier staan en waar geen ene moer van terecht komt. Ik voorzie vele klachten uit de omgeving van dat gebied. Vooral , omdat de bewoners van naast gelegen vogelbuurt ( op nog geen 200 meter afstand) buiten het overleg zijn gehouden. Ik voorzie , dat de Schootenweg / kievitstraat / Fazantenstraat èèn grote racebaan wordt van heen en weer scheurende scootertjes van de drugskoeriers.

    • de 2 huizen aan de rechterkant van Bo-Rent zijn wel bewoond, leuk voor die mensen, overlast en als cadeau op de koop toe keldering van je woningwaarde c/q een onverkoopbaar huis….. en u heeft gelijk dat de vogelbuurt een enorme overlast gaat krijgen van al die junkies….. lang leve de gemeente DH die alleen maar aan eigenbelang kan denken

     • Precies. Wij zijn de bewoners van een van de woonhuizen naast BoRent. En uiteraard zijn wij absoluut niet blij met deze gang van zaken.

 2. @eschotman… Als ik het goed begrijp uit uw post bent u een van de weinige buurtbewoners die er niet echt een probleem mee heeft dat er een coffeeshop komt?

 3. Guido Bakker. Dat klopt het had anders geweest als het in de Vogelwijk of andere woonwijken in Den Helder een bestemming had gekregen. Dan had ik daar wel een probleem mee gehad en gezien het dan niet meer aan de criteria zou voldoen zoals die ooit is opgesteld door de Gemeenteraad c.q. College. Natuurlijk ik spreek voor mijzelf en hoe andere bewoners hier over denken is mij niet bekend die o.a. wonen aan de andere kant van de brug tussen de Fazantenstraat/Kievitstraat/Nachtegaalstraat etc. want in het artikel wordt alleen gesproken over een petitie van 40 ondernemers die hier tegen zijn en geen buurtbewoners die hier mogelijk hun zegje hadden kunnen doen of ze er mee eens zijn of niet.

  • Beste Schotman, als u denkt dat de 40 ondernemers hun zegje hebben kunnen doen dan heeft u het mis. Ook deze ondernemers zijn er ingeluist. Die zijn onder het mom van “ een verkennend gesprek” naar het gemeente huis gelokt en daar werd niets verkend maar medegedeeld. Dus ken uw bronnen!!

   • De vogelbuurt is nog niets gevraagd omdat de ondernemers door de gemeente niet juist zijn voorgelicht. Het benaderen van de vogelbuurt stond op de planning na het gesprek van afgelopen maandag. Dat is er nog niet van gekomen ivm de informatie verstrekking van de gemeente.

 4. hebben ze geen pandje over in huisduinen ,of botax,
  nieuw den helder ,en de schooten assiel zoekers,julianedorp polen
  en binnenstad GGZ ,nu …botax of huisduinen maar eens

 5. ze zijn helemaal gek geworden, je zult je bedrijf er maar hebben……
  kun je de deuren wel sluiten

 6. Gaan ze daar ook lekker voor de deur roken? Handig met een brandstofhandelaar als buurman 😉

  • Dus de verkeers veiligheid in gebieden waar een bedrijf is wat alcohol schenkt is ook in het geding ? Wat een onzin om dit naar voren te halen als bezwaar voor een koffieshop. Je bedrijf wel sluiten als er een koffieshop ( op een industrie terrein ) komt ? Belachelijk ,of denk je dat bv Peeman Citroen garage dichtgaat door de koffieshop ? Wie dat geloofd is zelf niet helder in zijn hoofd.En scheurende scooters van drugs runners op de kievitstraat ?? Drugsrunners hebben niks met legale koffieshops.En daar wordt toch al hard gereden ( motorrijder met 130+ , bron :dha).
   En buiten voor de deur roken ? dat zie je heel veel bedrijven.
   Gewoon een goeie lokatie voor een legaal bedrijf.
   Hou eens op met zeuren,of steek er zelf eens een op “” relax man “”

   • naïeveling
    .
    je zou er maar wonen, huis onverkoopbaar met al die junks die af en aanrijden,… van vogelbuurt naar ghettobuurt …..

    • Voor uw topografische kennis : het is een industrie terrein ( lees industrie weg ) daar woont verder niemand.En U zit tenslotte op een onbewoond eiland ,dus U heeft er helemaaaaal geen last van.

     • u bent behoorlijk wereldvreemd, er staan daar nog 2 woonhuizen en wonen daar 2 families vlak naast het woonhuis waar dit junkhol zich wil vestigen, u kunt vast wel even google maps bekijken voordat u weer eens totale onzin uitkraamt…..

     • geef je adres even door aan de gemeente.
      kunnen ze die shop in je schuur plaatsen en die werkschuwe , overlast gevende junks bij jouw in de tuin lekker hun peuk laten oproken.
      en idd… bij deze locatie staan 30 meter verder 2 woningen waar gezinnen wonen.

     • Piet, als het een industrieterrein is waarom mag horeca (waar een coffeeshop onder valt) dan wel? dat is ook geen industrie en verder is er ook nergens horeca op het hele terrein, alleen de 2 mobiele marktkraampjes op het Ravelijncenter

   • Legaal bedrijf ??? Een coffeeshop , valt nog steeds onder een gedoogbeleid !!. En er rijden wel degelijk drugsrunners op hun scootertjes . In de omgeving van de Koningstraat , is een toename van heen en weer rijdende scooters naar Willemsoord sinds de grotere horeca zaken daar naar toe verhuisd zijn, en de gemeente geen shop op Willemsoord wil hebben.

    • Dat klopt helemal maar dan hebben we het over niet gedoogde cocaine wat zeer in trek is bij het uitgaanspubliek.Niet over wiet koeriers van de koffieshop.

     • Wel degelijk mijn vriend, ik woon vlakbij de drie shops , en zie en hoor een toename van heen en weer rijdende scootertjes van en naar Willemsoord. En Gedoogde cocaïne?? Sinds wanneer is dat gedoogd ?? En die wiet , wordt gewoon besteld per telefoon ( bestel/haal en bezorg service.)

     • Heb je geblowd of je bril niet op ? ik heb het over Niet gedoogde Coke.Wel lezen wat er staat aub

 7. Gooi het lekker naar de “nieuw” aangelegde Kooyhaven, lampen staan daar s’nachts altijd aan ook al is er geen activiteit, geen ontevreden bewoners en ondernemers in de buurt en genoeg ruimte om als recreant lekker je jointje te roken zonder iemand tot last te zijn*

  Nu heb je weer een hoop ontevredenheid onder mensen en gaat de soap weer maanden langer door.

  *vervolgens dan niet een voertuig gaan besturen natuurlijk.

 8. als er asieljeugd bij Don Giancarlo in de straat willen gaan wonen kopen ze gewoon het pand snel op, als er een coffeeshop verhuisd moet worden dan houden ze dit angstvallig stil zodat de buurt dit niet kan doen…..

 9. Dus volgens dhr RB zijn redenering is iedereen ( dus ook iemand die ziek is en daarom weleens wat wiet rookt ) ( wetenschappelijk bewezen ) een Junk want hij haalt tenslotte zijn drugs in een Junkiehol ( RB zijn benaming voor een koffieshop ). Wanneer ik dit soort dingen lees maak ik mij zeer veel zorgen over de staat van RB zijn twee hersencellen.

  • ik had hier een reactie op geschreven, maar veranderd omdat ik me niet verlaag tot een facebook reactie zoals stuiterballen hierboven

  • Iemand die wiet rookt wegens zijn / haar ziekte, gaat naar de Dokter. Daar kan hij medicinale wiet krijgen op recept. Die gaat alleen maar naar de shop omdat daar de wiet sterker is (hoger THC gehalte) En als je dat nodig hebt , begin je al aardig op een junk te lijken. Bovendien, de politiek in de beschouwingen , spreekt al van de verontrustende hoogte van het THC gehalte in sommige wiet soorten , die bijna gelijk zijn aan die van zware drugs en die niets meer te maken hebben met softdrugs.

   • Waare het niet dat de medicinale wiet vele malen duurder is dan de gedoog wiet uit de shop en dat de ziektekostenverzekering ook niet echt scheutig is met zijn vergoeding.

    • Of de medicinale wiet , is niet sterk genoeg voor u, dat u terug gaat grijpen onder de mom van de kosten op de coffeeshop, Als de arts medicinale wiet voorschrijft, val dat gewoon onder de geneesmiddelen vergoeding. Echter het eigenrisico tot 385 euro die iedereen heeft, zal u zelf eerst moeten ophoesten.

     • Sinds 2018, klopt. Maar…. De zorg verzekeringen , hanteren een coulance regeling , die vergoeding mogelijk maakt. Voldoe je daaraan, dan wordt het gewoon vergoed.

     • De coulanceregelinge was een overgangsregeling nadat de vergoeding afgeschaft is, die bestaat inmiddels dus niet meer.

 10. Ik lees net in het NHD, een reactie van Dick Laagland, dat er een kinderdag verblijf zit , op nog geen honderd meter afstand.

  • Beste Frdrk. Het Kinderdagverblijf ‘Eigenwijs’ is gevestigd aan de achterkant van de Sporthal Quelderduijn met zicht op het park en geen klein kind kan het pand zien vanuit deze hoek of de ouders moeten de kinderen hierop gaan wijzen wat voor slechte! mensen daar wel niet komen dat zou ook nog kunnen maar deze jongen begrijpt het wel gezien de reactie van de Hr. D. Laagland er moeten zoveel mogelijk argumenten komen om deze coffeeshop hier zich niet te laten vestigen.

   • En jij denkt , dat de wietrokers ,als zij voor de deur niet mogen roken ,niet het park in gaan om daar te gaan zitten roken ? pal voor de deur van het kinderdag verblijf ? En ik ken Dick Laagland persoonlijk, hij is meerdere keren bij diverse wijkplatvorm bijeenkomsten geweest , als vertegenwoordiger van de sterke arm der wet , die weet echt wel waar hij over praat.

 11. De aanwezigheid, van het kinderdagverblijf, op minder dan 100 meter van de nieuw te vestigen coffeeshop., zet die vestiging op losse schroeven. Het zijn de regels(wetgeving) die dat niet toestaan. En dan maakt het niet uit , of de voordeur , nu aan de voorkant of achterkant zit, zij zitten daar !

  • Frdrk. Je hebt helemaal gelijk want de criteria is zoals die is vermeldt 350 meter en geldt ook voor jeugdvoorzieningen. Een fout die ze bij het opstellen van de criteria hebben gemaakt en waar blijkbaar niet goed is over nagedacht want ook een opvangvoorziening zoals een Kinderdagverblijf is een jeugdvoorziening. Kan mij alleen niet voorstellen dat kinderen van 0 tot en met vier jaar enige besef hebben wat een coffeeshop is maar goed dat is mij mening en verder vechten ze het maar uit voor de bezwaarcommissie of rechter.

 12. Het is jammer voor de coffeeshop houder maar de tegenstanders kunnen nogal eens behoorlijk in hun gelijk worden gesteld want ook de nabij gelegen skatebaan in Quelderduijn is een jeugdvoorziening die binnen de 350 meter is te vinden van dit pand. Dus met andere woorden: “Aktama kan op zoek naar een andere locatie” en hier is geen speld tussen te krijgen is mijn mening.

 13. heb de reacties allemaal eens even doorgelezen… maar wat een emotie kan de verplaatsing van een coffeeshop met zich mee brengen he?
  Vooral Mevrouw RB en frdrk. kom op zeg. verbreed uw horizon eens. de kortzichtigheid is af te lezen uit jullie reacties. Drugsrunners? Junkenhol? Junkies? :p ik moest lachen, sorry daarvoor.
  Nu lijkt dit mij een redelijk afgelegen plek voor een coffeeshop waar ook laag opgeleiden zoals u weinig last hiervan kunnen ervaren. maar het lijkt of het u niets uit maakt waar er een coffeeshop komt er zullen altijd (drog)redenen zijn om hier tegenin te gaan en het er niet mee eens te zijn.
  U leeft inmiddels in het jaar 2019 en de acceptatie van cannabis werd nog nooit zo breed gedragen als heden ten dage.
  Nu maak ik mij er weleens schuldig aan dat ik recreatief in het weekend cannabis gebruik. ben ik dan volgens u een junk? een drugsrunner?
  Ik zal niet gaan pochten met mijn salaris en/of mijn bezittingen alhier, maar als ik Mevrouw frdrk al hoor klagen over een eigen risico van 385 euro, denk ik zo maar dat onze sociale status weleens iets uit elkaar zou kunnen liggen.
  Nu vraag ik U, kunt u voor mij definiëren wat een junk precies is?

  • als u niet zo’n denigrerend toontje had aangeslagen had ik inhoudelijk op uw reactie gereageerd, nu niet, want u vertoont al duidelijk de eerste tekenen van een psychose door uw gebruik …..
   .
   vale me wel op dat alle gebruikers alles uit de kast halen om het gebruik goed te praten en bang zijn om hun dealer te zien verdwijnen terwijl de normale mensen fel tegen zijn,
   .
   die drugs bende is in dit land veel te makkelijk te verkrijgen met alle gevolgen van dien, rond het middaguur zie je al schooljeugd in de buurt van de Koningsstraat hangen om die zooi te scoren, verder trekt het criminaliteit aan, moet je Amsterdam kijken hedendaags, loopt helemaal uit de hand en dit allemaal door de drugs veroorzaakt

   • De wonderen zijn de wereld nog niet uit, RB die het heeft over het denigrerende toontje van een ander.. ..
    Wat u niet lijkt te beseffen is dat u straathandel propageert omdat de realiteit u niet bevalt. De criminelen zullen blij zijn met u en de rest van de ‘normale’ mensen met hun tunnelvisie, eindelijk weer straathandel waar je naast hasj en wiet ook wat pilletjes en zwaarder spul kan pushen, net zoals het vroeger ging en mensen bij bosjes stierven omdat ze via de straatdealer aan de heroïne waren geraakt. U heeft het over Amsterdam van heden ten dage, zoekt u eens op hoeveel coffeeshops daar gesloten zijn waardoor de rest in de knel kwam te zitten met te weinig product op voorraad. Gevolg: flinke toename van drugsrunners en daaraan gerelateerd geweld.

    • die drugsrunners etc die u beschrijft zijn niet het resultaat van gesloten coffeeshops maar het resultaat een falend Groen Links knuffel burgemeester met bijbehorend veel te lief knuffel beleid, als het aanbod vermoeilijkt wordt zal de vraag vanzelf verminderen, zo niet dan is het dus een harddrug als de mensen er niet vanaf kunnen blijven, als je daarnaast nog eens keihard gaat handhaven krijg je het héél misschien wel terug onder controle, maar ik ben bang dat het te laat is

  • De naam waar u onder reageert , zegt eigenlijk al genoeg. Maar ik heb nog nooit zo,n zulke stompzinnige reactie als die van u gelezen. Daarom , zal maar niet er niet verder op reageren.

 14. De ondernemers , staan sterker dan men denkt. Laat ze maar eens gaan dreigen hun bedrijven daar weg te halen naar een andere locatie (stad) en daar mee de werkgelegenheid. Ik denk niet , dat de gemeente dat risico wil nemen.

  • Wat denk je zelf : dat Peeman,Bo-rent,Bakker gas,Breezan een peper dure verhuizing gaan betalen naar Schagen voor een koffie shop ? Als u dat geloofd heeft u vast iets gebruikt.

   • Als een ondernemer , er nadeel voor zijn bedrijfsvoering ondervind door de aanwezigheid van een coffeeshop, dan is hij hier zo weg. Reken maar , dat andere gemeentes in de omgeving , maar wat graag zien , dat zich daar ondernemingen gaan vestigen.

 15. Hoe !!! Kan je als gemeente , de coffeeshopeigenaar nu toestemming geven om een vergunning aan te vragen , als je hier leest hoeveel weerstand er nog tegen deze shop is en dat er een hele naastgelegen wijk nog niet eens is voorgelicht dan wel gehoord is.. De gemeente , schept hier een verwachting naar de shophouder toe , die zij misschien helemaal niet kan waarmaken. Te meer , daar de ondernemers aanstalten maken om met bezwaarschriften te komen tegen de vestigingvergunning van die shop. Loopt de gemeente weer eens voor de muziek uit ? Of steekt het dramgedrag weer de kop op , net als met het stadhuis ?

 16. Gebouw 66 is de beste plek, goede combinatie lees ik ben je gelijk af van de racende scooters,,,willemsoord,, krijgt een nieuwe directeur,geen gezeur meer over parasols,geen gezeur meer over veiligheid,en bovenal geen gezeur meer over stadhuis.
  kan tuin gewoon doorgaan het postkantoor omtoveren tot stadskantoor.
  geweldig om in den helder te mogen wonen.

  • zuidkant Julianadorp is de beste locatie, Tops Noordelijk Den Helder, Aktama zuidelijk Julianadorp, mooie verspreiding van klandizie en overlast

 17. Zuidkant van J dorp is een slecht idee : krijg je allemaal overlast van scooters op de langevliet nieuwe weg .En als het zover weg is gaan ze ook met de auto en stappen ze onder invloed achter het stuur.Bob Dylan song het al : Blowen in the wind………

  • moeilijk he lezen, er gaat dan niemand (meer) over de langevliet omdat er ook eentje in DH zit…..
   julianadorpse junkies julianadorper coffeeshop, heldersche junkies heldersche coffeeshop

 18. Ze mogen wat mij betreft wel drugs aan het drinkwater toevoegen : zijn we met z’n allen : hepper de peppie en is het gezeik hier tenminste meteen over.

  • dus als het niet in jouw sneue straatje ligt is het gezeik, je hoeft het niet te lezen en of reageren hoor ……
   ga lekker op faceboek jammeren meer jouw niveau …..

 19. Beste hr RB,even een time out : volgens uw mening is iedereen die wel eens een wietje rookt : een junk.( junk : overlast gevende verslaafde ) .Dat zou in uw redenatie dus ook betekenen dat iedereen die wel eens een wijntje of een biertje drinkt een alcoholist is.Dat is toch wel wat kort door de bocht.Ter uwer informtie : soft drugs ( leees wiet/ hash ) worden gedoogd hoewel ze wel degelijk onder de opium wet vallen.Harddrugs als Cocaine,Herione en andere troep vallen niet onder het gedoog beleid.Verder is het wetenschappelijk nooit aangetoond dat softdrugs schadelijker zijn dan alcohol.Wat maatschappelijk wel geaccepteerd is.Ik ben het met u eens dat koffieshops overlast ( kunnen ) geven.Dat geld in dezelfde mate als de ” kroeg ” . Ook daarvanuit stappen er nog steeds lui in de auto ( helaas ) met alle gevolgen van dien .En zoals we weten verloopt het verplaatsen van de horeca naar bv Willimsoord ook niet zonder overlast.
  Moeten we de kroeg dan maar sluiten ? .En drank kun je ook in de supermarkt kopen : ook zie ik zwervers rond winkelcentra hangen met hun blikkie bier.En binnen een straal van enkele honderden meters van dat winkelcentrum zijn ook scholen.Conclusie : inplaats van de kop in het zand steken en pokhout is het beter om eens te accepteren dat softdrugs en gedoogbeleid er inmiddels net zo bij horen als alcohol en de kroeg.Dat neemt niet weg dat er best goede afspraken en regelgeving moet zijn voor de koffie shop : Het volgende hoofdstuk zal wel moeten worden : Handhaven ! want dat laat vaak te wensen over.Dus met een beetje samenwerking kan het best nog goed komen.

  • ah het welbekende onderwerp veranderen, drugs illegaal (softdrugs gedoogd maar nog steeds illegaal) alcohol legaal……
   .
   handhaving moet door de shop zelf geregeld worden dus zal net als nu wel mickey mouse worden met een verkeersregelaar die niets regelt voor de deur….
   .
   mijn mening opzouten met al deze drugsholen, over het algemeen lowlifes en overlast gevend uitschot, in de hoofdstad is de drugscriminaliteit nog nooit zo hoog geweest, zelfs advocaten worden geliquideerd vanwege drugs, daarnaast hebben Jellinek en GGZ er de handen vol aan, kost klauwen vol geld en maakt levens kapot al deze flauwekul,

  • Beste @ Piet, Alcohol , staat ook op de drugslijst. Het is immers een bewustzijn beinvloedend middel. En het mag , net als een jointje, ook niet op straat worden genuttigd. Heel wat door jou genoemde zwervers , hebben hun blik of fles moeten leeggieten van de handhavers. En inderdaad , dat moet RB meegeven , er zijn nog nooit zoveel “”verwarden”” geweest. Dat kan aan twee dingen leggen. Of het komt daadwerkelijk van de bewustzijn beïnvloedende middelen, of het komt doordat de handhaving onder invloed verkerende mensen het stickertje “verward” op plakt om ze zo te kunnen lozen bij de GGZ.

  • @Piet, De kroeg sluiten , zou een mogelijkheid zijn . Als de kroeg overlast geeft aan de omgeving, kan een kroeg gesloten worden. Ook als er een klant van de kroeg , onder invloed (dronken) een ongeval veroorzaakt, kan de eigenaar van de kroeg aansprakelijk gesteld worden. ( horecawet)

  • Piet, cijfers Jellinek, 470.000 verslaafden alcohol, 730.000 verslaafden drugs, 80.000 gokverslaafden, 16.000 internet game verslaafden….

   • Haha, even snel alle drugs bij elkaar optellen omdat de cijfers anders nergens op slaan. Het zijn er 70.000 die moeite hebben met cannabis, 400.000 minder dan aan alcohol!

    • ik heb het over drugs, niet over cannabis alleen, cannabis is de opstapper en dan gaat men van zelf over op het zwaardere werk, zet die roze bril toch eens af

     • De stepping stone theorie, haha, die heb ik in geen decennia meer gehoord.
      Van de site van Jellinek
      Wat is de stepping stone of de gateway drug theorie?

      De zogenaamde stepping stone (of gateway drug) theorie stelt dat het gebruik van een bepaald middel kan leiden tot het gebruik van andere, zwaardere middelen. In 1975 werd hier voor het eerst over gepubliceerd. Deze theorie werd in het verleden veel gebruikt om bijvoorbeeld het gebruik van cannabis in diskrediet te brengen.

      Er werd verondersteld dat het gebruik van cannabis automatisch leidt tot het gebruik van andere gevaarlijke middelen. Dus ook al lijkt cannabis in sommige gevallen redelijk onschuldig, het gebruik ervan zou volgens de theorie tot problemen met bijvoorbeeld cocaïne of heroïne kunnen leiden.

      De wetenschappelijke onderbouwing van deze theorie is echter erg dun. Het is gebaseerd op onderzoek waaruit bleek dat mensen die ooit cannabis hebben gebruikt, een grotere kans hebben om later ook andere middelen te gaan gebruiken. Hierbij is echter de fout gemaakt om correlatie te verwarren met causatie.

      Uit latere onderzoeken bleek dat cannabis waarschijnlijk niet de oorzaak van het andere gebruik was. Waarschijnlijk zijn sommige mensen die cannabis gebruiken vanwege bepaalde persoonlijkheidskenmerken ook eerder geïnteresseerd in andere middelen.

      Uit ander onderzoek blijkt dat wellicht alcohol en nicotine vanwege hun specifieke uitwerking op het brein ‘gateway drugs’ kunnen zijn. Echter zijn er ook bij deze onderzoeken een aantal kanttekeningen te plaatsen. Waarschijnlijk spelen bij mensen andere factoren een grotere rol.

    • 70..000 die moeite hebben met cannabis !!! Dus het is dus toch niet zo’n gezond produkt als jullie beweren. 70.000 personen , dat is nog al wat, meer als dat Den Helder aan inwoners heeft. En de 400.000 alcohol verslaafden ? Dat komt gewoon , omdat alcohol overal vrij verkrijgbaar is. Als ze die cannabis troep nu ook vrijgeven zodat dat ook overal vrij verkrijgbaar is , dan zullen de cijfers in een ommezien gaan stijgen van mensen die er “”moeite”” mij hebben ( lees verslaafd)

 20. Kunt u mij even kort en bondig en onderbouwd uitleggen ( realistisch gezien ) wat de regering moet doen aan het drugsprobleem ?Wel binnen de huidige wettelijke mogelijkheden. Ik ben zeer benieuwd naar uw oplossing.mvg

  • het is te laat, de strijd tegen drugs is verloren, te lang te lief geweest en te veel gedoogd, links heeft dit land ten gronde gericht, het enige wat nu nog kan helpen is een oorlog

   • Radicale uitspraak,alleen een oorlog kan ons ( wie zijn dat eigenlijk ? de in uw ogen goeien ?)nog redden.Oorlog mooie gelegeheid om meteen iedereen die anders is en niet deugd op te ruimen: drugsgebrukers, alcoholisten ,ggz, klaplopers,werkschuwtuig,woonwagwn bewoners,asielzoekers etc etc.Persoonlijk vind ik uw denkbeelden een beetje eng.

    • dat is het mooie (nog) aan Nederland dat je deze vrijheden (nog) hebt al zal het nu niet lang meer duren helaas 🙁

    • waar leest u het woordje “ons” in mijn reactie?
     waar het hart vol van is loopt de mond van over?
     pot ketel wat betreft de uitspraak “Persoonlijk vind ik uw denkbeelden een beetje eng.”?

  • Richard, legaliseren, en verder net zo behandelen als alcohol. Dus gewoon te koop in een winkel soortgelijk aan een slijterij, met normale openingstijden. En in de uitgaanscentra rooklounges waar je je jointje, waterpijp of vape kan kopen, maar wel voor een meerprijs net als bij alcohol in de kroeg.

   • Monique ,of ik het er eens ben of niet , u geeft tenminste een normaal antwoord op mijn vraag wat de oplossinng zou kunnen zijn.
    RB ,u doet precies het zelfde wat u ergens hier boven Piet verwijt ,de boel gewoon omdraaien.Voorals nog komt u niet met een oplossing, noch met een antwoord op mijn vraag.

    • er zijn nu geen oplossingen meer mogelijk, die strijd is verloren, héél misschien is het land nog te redden door een oorlog maar zelfs dat betwijfel ik nu

 21. De strijd tegen de drugs, hebben ze geprobeerd te winnen door het te gedogen onder een berg aan regeltjes. Maar ze hebben nagelaten die regeltjes te handhaven. Ik heb al meer gezegd , wat ze niet bestrijden kunnen , gaan ze gedogen en omdat bij handhaven de werkdruk te hoog word, hebben zij de strijd verloren.

 22. Een compliment aan Den Haag; sinds 1996 is het gebruik onder jeugdigen (t/m 16 jaar) gehalveerd.
  https://www.nji.nl/nl/Databank/Cijfers-over-Jeugd-en-Opvoeding/Cijfers-per-onderwerp/Cijfers-per-onderwerp-Drugsgebruik

  Trimbos, Brijder en het onderwijs in Nederland doen puik werk op dit gebied. Per 1 januari 2020 is roken op het schoolplein verboden. En tuurlijk, ik hoor u al denken, dan doen ze het toch op een andere plek. Hmmm wellicht is dat ook zo maar het is weer een extra slot op de deur dat het de inbreker weer een beetje moeilijker maakt. Goed werk!

  Voor wat betreft de plek: Ik geloof niet zo in scooteroverlast. Als je gaat stappen zorg je voor een aantal dingen: je kleding, je geld, je rokertje en je natje. Je gaat niet, op je scooter, een paar km rijden om een blowtje te scoren. Als je gaat stappen en je wil een blowtje dan heb je dat al bij je.

  • dus volgens uw redenering gebruiken de gebruikers alleen maar als ze gaan stappen, en dan komt het jointje vanzelf in hun borstzakje gevlogen? heeft u wel eens gekeken overdag rondom de huidige coffeeshops? hoeveel gebruikers er af en aan komen, met auto’s liefst met een hop herrie, met scooters met idem herrie, dan ook nog op de fiets en te voet, het liefst hard tegen elkaar pratend, hoe je het ook went of keert er gaat overlast van komen voor de hele directe omgeving, het industrieterrein, het arsenaal, Quelderduijn en Vogelwijk

  • Sorry meneer Ed . U bent een te goed gelovende brave borst. Moet u maar eens gaan kijken op uw gemak , wat er rond de coffeeshops in de Koningstraat loos is. In die straat zijn diverse maatregelen genomen door de gemeente en politie , om de overlast te beperken. Er zijn parkeer en stopverboden voor de coffeeshops in de Koningdwarsstraat, de stegen rond de Koningstraat en Koningdwarsstraat zijn allemaal afgesloten met stalen hekken. De coffeeshops , zijn allemaal verplicht geworden om orde handhavers voor hun zaken te hebben. En nog is er overlast !!. De toezichthouders , hebben geen enkel overwicht om de zaak in de hand ta houden, en staan daar als lulletje rozewater voor de deur. En die scooters die rijden er echt wel , ik hoor en zie ze tot diep in de nacht voorbij scheuren. Ik ben het haast nooit eens met RB , en vind ook , dat hij in sommige dingen veel te ver gaat. Maar in deze sta ik volledig achter zijn reactie van hierboven.

Comments are closed.