Bezoek de rioolwaterzuiveringscentrale

0

Den Helder – We hebben er allemaal dagelijks mee te maken, met ‘water’. Vrijwel niemand staat er bij stil wat met het rioolwater dat een huis verlaat gebeurt, maar er zit een interessante wereld van activiteiten achter. Wie nieuwsgierig is kan zaterdag 12 oktober met De Helderse Vallei mee naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Den Helder.

Normaal gesproken blijven de deuren in het weekend gesloten, maar speciaal voor bezoekers van De Helderse Vallei is dit bezoek mogelijk. Verzamelen om 10.00 uur voor de deur van de zuiveringscentrale aan de Oostoeverweg 70 in Den Helder. Het bezoek duurt tot ongeveer 11.30 uur. Er is een apart programma voor kinderen en voor volwassenen. Als een ouder/begeleider samen met een kind komt, doet de ouder/begeleider mee met het programma voor volwassenen en het kind met het programma voor kinderen.

Deelname aan dit bezoek is gratis en mogelijk voor iedereen vanaf 6 jaar. Kinderen onder begeleiding van een ouder/verzorger, ter plaatse gaan zij mee met een begeleider van HHNK voor een kinderprogramma. Vooraf aanmelden is verplicht en niet vrijblijvend en kan via www.deheldersevallei.nl/agenda. Wees er snel bij, want er is beperkt plaats.