Borst wint ledentoernooi Entre Nous

0

Den Helder – Bij je de boules vereniging Entre Nous werd zaterdag alweer het achtste ledentoernooi (uit een serie van twaalf) van dit jaar gespeeld. Onder zomerse weersomstandigheden werden de vier voorronden gespeeld met aansluitend de finale.

In de voorronden vielen verassende uitslagen te noteren. Kanshebbers voor de finale werden hierin uitgeschakeld. De uiteindelijke finale was Jan Borst met Cees Coppe tegen Antoinette Snijder met Raymond Booy. Het werd een interessante finale en in de eerste mennes leek het erop dat Snijders/Booy naar een gemakkelijke overwinning zouden gaan, want na zes menne was het 8-1 voor ze.

De daarop volgende mennes kwamen Borst/ Coppe terug in de wedstrijd en ze liepen gestaag in op Booy/Snijders. Het werd 8-8 en de spanning was volop terug. Het kon nu echt nog alle kanten op. Na een uur spelen was de tussenstand 10-10. Twee foutgeplaatste boules van Booy/Snijders werden afgestraft door Borst/Coppe en wonnen zo de finale met 13-10.

Op grond van eerdere resultaten werd Jan Borst de winnaar van dit toernooi. Cees Coppe kan ook terugkijken op goed toernooi met zijn tweede plaats. Derde werd Antoinette Snijders.