CDA: haal verbod op Happy Hour uit de APV

14

Den Helder – Het CDA wil het volledig verbod op happy hours uit de APV. Dat vertelde raadslid Edwin Krijns vrijdagmiddag op LOS radio. De fractie komt maandagavond, tijdens de vergadering van de gemeenteraad, met een amendement om het verbod deels uit de Algemene Plaatselijke Verordening te halen.

Horecabedrijven in Den Helder mogen nu geen happy hour houden. Dat zijn speciale uren waarin drank extra goedkoop is, of klanten bijvoorbeeld twee voor de prijs van een krijgen. Het verbod is nu nog geldig om stunten met de prijzen van alcoholhoudende dranken te voorkomen. Het CDA wil hier dus vanaf, liet Krijns weten.

Toch wil de partij niet helemaal af van het verbod. “Wij willen dat happy hour wordt toegestaan tot 23.00 uur ‘s avonds”, aldus Krijns. “De grootste bezoekersstroom komt nu pas na dit tijdstip op gang, voor die tijd komen jongeren samen om op een ongecontroleerde plek in te drinken. Wellicht dat als we happy hour weer toestaan, ze eerder op stap gaan en wat drinken in de kroeg waar de exploitant verplicht is te letten op verantwoord drankgebruik.”

Volgens het CDA stamt het verbod uit een tijd dat er nog lang niet zoveel regels waren voor de horeca als nu het geval is. “Je ziet dat regels vaak ingesteld worden op een moment dat het ook heel logisch is, maar dat ze op een later tijdstip zelden weer worden geschrapt. Zo komen er dus vooral regels bij.”

14 REACTIES

 1. Natuurlijk, heel logisch is het om alcoholgebruik te stimuleren met Happy Hour. Hoeveel geld is er richting CDA geschoven om zoiets in te brengen? Wat was het ook alweer bij de reclames, geniet met mate? Overmatig alcohol gebruik kost de gemeenschap heel wat geld. Is het niet in de zorg danwel door het gedrag van dronken mensen. Zullen we dat nu eens niet extra stimuleren?

 2. Sjaa ga het alcoholgebruik weer stimuleren dat is juist uit de tijd. Volgens mij slaat het CDA compleet de plank mis.

 3. Waarschijnlijk een restantje VOC mentaliteit nog aanwezig bij het CDA,ten bate van meerdere glorie ,,Willemsoord,,

 4. Laten we vooral met beide voeten op de grond blijven staan.

  1. Burgemeester Schuiling neemt afscheid.
  2. De gemeenteraad roept opeens ‘dat burgers mogen aangeven waar de nieuwe burgemeester aan moet voldoen. (blijkbaar iets met wel beseffen maar niet erkennen dus dan maar via een omweg)
  3. Happy hour moet terug.

  Is het niet duidelijk?

 5. Voor wie bedoeld? Nu denk ik nog wel niet aan de plaat uit 1959 van de Zangeres Zonder naam ‘Ach vaderlief toe drink niet meer’ herinnerend aan een tijd dat vrouw en kinderen bijkans van de honger stierven omdat vaderlief het loon verzoop. Maar toch er zijn ook in deze tijd sociaal zwakke gezinnen die de eindjes moeizaam aan elkaar kunnen knopen en voor wie iedere euro, in tegenstelling tot de volksvertegenewoordigers, drie keer omgedraaid moet worden om aan de meest noodzakelijke levensbehoeften te kunnen voldoen. Het CDA moet meer dan nu haar sociale gezicht tonen en dat kan niet door overmatig alcoholgebruik aan te moedigen. Ten koste van vaak de gezondheid en soms andere ellende van veel burgers.

  • Even “Ach vader, niet meer” gegoogled. Bleek de titel van een prent van Braakensieck, midden 19de eeuw. Terwijl een man een kroeg wil binnengaan, smeekt een kind hem dat niet te doen.
   De woorden zijn daarna geregeld gebruikt voor anti-alcoholcampagnes.
   Grapje was ervan te maken “Acht vader, …”.

Comments are closed.