Den Helder heeft weer een burgemeester

7

Den Helder – Jeroen Nobel is maandagavond officieel geïnstalleerd als waarnemend burgemeester van de gemeente Den Helder. Dat gebeurde tijdens een extra raadsvergadering.

“Met veel plezier heb ik de benoeming tot waarnemend burgemeester van de prachtige gemeente Den Helder aanvaard. Ik dank u voor het vertrouwen dat u mij heeft gegeven om voor de komende periode uw voorzitter te mogen zijn. De eerste kennismaking met de fractievoorzitters heb ik als heel plezierig ervaren. Het was een introductie van Den Helder die naar meer smaakt”, waren de eerste woorden van Nobel voor de raad.

De nieuwe burgemeester gaf aan erg veel zin te hebben in Den Helder de slag te gaan. “Om met ú aan het werk te gaan. Om me te mogen inzetten voor Den Helder, de Jutters, de Nieuwediepers en de Dorpers.” Van de inmiddels vertrokken burgemeester Schuiling had Nobel ook nog een briefje gekregen: ”Den Helder is een prachtige stad met héél veel potentie, goede partners om de stad te ontwikkelen en genoeg tegenspelers in vaste dienst om je tanden in te zetten. Geniet van het mooie werk dat je hier kunt doen. Hou van de mensen en koester de positieve krachten in college en raad.”

Energie
Nobel sprak verder: “Raad, college, partners, inwoners, ondernemers en natuurlijk onze eigen medewerkers: we hebben elkaar allemaal nodig om de reis van Den Helder voort te zetten. Een reis die wat voorbereidingen nodig had om op gang te komen, maar die nu in sneltreinvaart wordt voortgezet. Het gaat goed met Den Helder! Kansen liggen voor het grijpen. Ik heb begrepen dat hier de laatste jaren een geweldige energie is losgekomen. Ik zie het als mijn taak om die energie vast te houden.”

Ook wethouder Kees Visser (1e locoburgemeester) nam maandagavond het woord, net als CDA-fractievoorzitter (en plaatsvervangend voorzitter van de raad) Harmen Krul. Visser heette Nobel “bijzonder warm welkom” en feliciteerde hem met zijn benoeming. Nobel is de 21e burgemeester van Den Helder en de derde waarnemer van PvdA-huize. “21 Schouten en ook nog 1 Baljuw gingen de burgemeesters voor”, wist Visser. “Ik twijfel er niet aan dat u boven de partijen kunt staan”, sprak Visser in de richting van Nobel. “U stapt in een rijdende trein, in een gemeente vol ambities. Aan u de taak de boel bij elkaar te houden. Niet zelf sturen, maar ons erop wijzen koers te houden.”

Koppig
Na de korte toespraak van Visser nam Krul het woord, die de nieuwe burgemeester herinnerde dat Den Helder onder anderen de stad is van Jorina Baars, Van Dik Hout, Ed Nijpels en eigenwijze scheve bomen (die na een paar maanden gewoon weer rechtop staan) is. “Den Helder is van nature een onzekere stad, achter die koppigheid, het hart op de tong, ligt een stad die veel heeft meegemaakt en die gewend is de eigen boontjes te doppen. Dan heb je soms durf nodig de positieve dingen te belichten.”

“Niet alles gaat al goed, er kan en moet nog veel beter, maar daar ligt juist bij u een belangrijke opdracht. Ik heb er alle vertrouwen in dat die opdracht bij u in goede handen is. Bedankt dat u bereid bent uw ziel en zaligheid in onze stad te stoppen. Veel succes en van harte welkom in de mooiste plek van Nederland.”

7 REACTIES

 1. Wethouder Visser , zet de burgemeester al gelijk op zijn plaats. “” u , stapt in een rijdende trein , mag niet sturen “” Alleen de boel bij elkaar houden “” meer niet , de rest doen wij wel , wij zijn immers de machinist van de rijdende trein. Neem plaats in de trein, en ga tijdens de rit lekker naar buiten kijken hoe wij het doen, de route is immers al door ons uitgestippeld.

 2. Ik wens onze waarnemend burgemeester heel veel succes en een mooie tijd toe in Den Helder.

 3. Succes? … wens dhr. Nobel vooral veel sterkte met zijn achterbakse collega’s! Zoiets als wat frdrk ook al schreef.

 4. Boven de partijen kunnen staan is wel een must voor deze man
  PVDA heeft gezien het electoraat van deze club geen basis om in Den helder de burgervader (moeder) te mogen leveren

  • de figuren die nu (en al jaren) in die pvda zitten hebben helemaal nergens recht meer op. dat clubje graaiers heeft de boel al genoeg bedonderd en belogen.
   .
   en verder wens ik de waarnemend voorzitter heel veel sterkte met de zeestad, en het bij elkaar geraapt clubje mafia.

Comments are closed.