Derde lustrum Zomerdromen weer een groot succes

0

Den Helder – Het derde lustrum alweer, voor de 15e keer vond zondag 1 september de sfeervolle markt Zomerdromen plaats. Locatie vanaf het begin is het Timorpark en door de hoeveelheid kramen met koopwaar en horeca is het een trekpleister voor de Helderse bevolking.

Daarnaast is er muzikaal vermaak en zijn er kinderactiviteiten, dus er is aanbod voor jong en oud. Voorheen waren er meerdere podia, maar tegenwoordig is de muziek centraal bij de muziekkoepel en er is een danspodium. De horeca is nabij de muziek en het dansen, waardoor het publiek optredens kan bijwonen met een hapje en een drankje.

Veel bedrijven uit de stad zijn present en naast goede zaken doen is het een kwestie van reclame maken voor je zaak. Karin Weemhoff-Dol van schoonheidssalon De Zeespiegel heeft bijna alle edities gedaan; ze geeft informatie en verkoopt goodie bags met een verrassende inhoud. De Lisdodde van de bloemen en planten is ook altijd van de partij met een artistieke kraam en een hortensiaboeket voor slechts € 6,50. Die zien we binnen de kortste keren over de hele markt terug, ver voor het eind zijn de 80 boeketten van eigenaar verwisseld. Het is dan ook een beeldige bos groen!

Gevarieerd aanbod
Sieraden, spreukenbordjes, strikjes en bretels; tassen, theesoorten, knoflook en kleding. Decoratie uit Afrika, macramé uit de jaren ’70, het is teveel om op te noemen. Over het marktaanbod valt niet te twisten, het is gevarieerd en je kunt zowel jezelf als je huis aankleden. De mensen nemen noten mee voor thuis, die goed gaan met de kaas van de Huisduiner firma Tesselaar. Overal is de stemming goed, mede dankzij de gunstig gestemde weergoden. Het is aangenaam en, heel belangrijk, droog!

Eén van de nieuwkomers op Zomerdromen is “Den Helder in Beeld” waar Jeffrey Bakker en Raymond den Haan hun fotokunst op canvas aanbieden. Vooraf hadden ze een kunstwerk verloot en ze wisten eigenlijk niet goed wat ze konden verwachten. “Het is niet normaal”, zegt Jeffrey later over dit eerste avontuur, ze verkopen boven verwachting en van schrik neemt hij een biertje om het succes te vieren.

Serviceclubs
De verschillende serviceclubs schenken de drankjes, daarnaast is er van alles van zoet tot hartig en zoals gebruikelijk gaan de opbrengsten naar een goed doel. Zo bakt slagerij Konijn hamburgers namens de Ronde Tafel Den Helder en hiervan gaat een deel naar “Make A Wish”, de wensen van zieke jonge mensen, wat natuurlijk een fantastisch doel is. Voor de kinderen is er van alles, zoals Circus Malle Balle, kinderspelen, een springkussen met glijbaan, schminkwerk en het danspodium. Je ziet dan ook op Zomerdromen dat jong en oud zich goed vermaken.

Temidden van alle kramen troffen we ook nog de Tuk Tuk van City Marketing Den Helder. Een elektrisch karretje, duurzaam dus, uit Thailand waar ze nu onze stad mee promoten. Hier hielpen Jan Smulders en Christiaan Verhoef de toeristen aan de juiste folders en weten ze zelfs nog Jutters te verrassen over wat hier te beleven is. Wat ons betreft moeten ze ook weer niet te ver gaan met die promotie, we willen geen Zandvoort of Scheveningen worden. Rust en ruimte graag waarborgen!

Taarten
Is dan alles op Zomerdromen een succes? Bijna wel, maar één ding kwam niet uit de verf en dat was de aangekondigde taartenwedstrijd. Vanwege het 15-jarig bestaan kon iedereen voor 15.00 uur een taart inleveren om de titel “Meesterbakker van Zomerdromen” te veroveren, maar de taartentafel bij Bakkerij Dunselman liet een leeg blad zien, er was kennelijk geen baklust onder de bevolking. Wel eetlust, want de saucijzenbroodjes gingen goed met de koffie van Bom Dia en waren ‘overheerlijk’ zoals een vrouw ons wist te melden, die tot de laatste kruimel ging.

De koopwaar, de horeca, de dansdemonstraties, de muzikale noten van vele stadgenoten en de afsluiting door Ed Struijlaart, die de zieke Sandro Assorgia verving, maakten Zomerdromen compleet. Het was een waardig 3e lustrum, waar door veel mensen van is genoten. Een tevreden publiek, dat je nu al “ik ga elk jaar” hoorde vertellen, dus op naar 2020; volgend jaar opnieuw dit evenement graag!