Foto van vroeger (3) – 1e paal ’t Wijkhuis

1

De nieuwe site betekende ook een streep door het grootst deel van het archief. Om ruimte te maken en op te schonen zijn alle berichten van voor 1 januari 2018 verwijderd. De een vindt het jammer, de ander mist niets en haalt de schouders op.

Om toch een beetje uit de beginjaren van DHA te behouden beginnen we de rubriek ‘foto van vroeger’. Eens per week een plaatje (of een paar) uit het verleden van de site. Geen rubriek dus met zwartwit-foto’s uit de jaren dertig of zestig, maar gewoon foto’s van vroeger waarvan we denken: wat was hier nou ook alweer aan de hand?

Dit keer drie foto’s van precies tien jaar geleden, september 2009. Oud-wethouder Paul Kragt sloeg toen symbolisch de eerste paal voor de bouw van het nieuwe multifunctioneel centrum (MFC) in Nieuw Den Helder. Peter Wijnants, toen en nu directeur van het Buurtcollectief, toonde het ontwerp van ’t Wijkhuis. Verder werd ter gelegenheid van de feestvreugde nog een wedstrijdje touwtrekken gedaan op het Cruyff Court. Aan de ene kant van het touw de lokale jeugd, aan de andere kant Krag, directeur Vreugdenhil (Zeestad) en toenmalig directeur Seegers van de Woningstichting.

1 REACTIE

  1. Toch apart dat juist Seegers en consorten het touwtrekken altijd winnen
    De burger trekt over het algemeen aan het kortste eind

Comments are closed.